İlişkiler şansa bırakılmaz
2023 1. kitabı
" Partnerlerimiz olabileceğimizin en iyisi olmamıza yardımcı olmak için yanımızdalar, bizim de onların yanında olduğumuz gibi." Kaygılı/Kaçıngan/Güvenli bağlanma biçimlerinin ilişkilerinde kendini nasıl gösterdiğini ve bireylerin kişilik yapılarının bir parçası haline geldiğini basit ve akıcı bir dille anlatıyor. İlişkiler şansa bırakılmayacak kadar değerlidir, diyor ve bağlanma biçimimizi anlamak ihtiyaçlarımızı karşılayabilecek partneri algılamak/tanımak da büyük bir rol olduğunu belirtiyor. Hayalet sevgili, o kişi, devre dışı bırakma stratejileri, tepkisel davranışlar, asıl ihtiyacı paylaşmamak, zihninin okunmasını beklemek, doğrudan iletişime geçmemek, ayrılmakla veya başka türlü tehdit etmek... Hepsinin arkasında yakınlaşma dürtüsüne dair fark edilmeyen tetiklemeler olduğunu görüyoruz. Harika bir öz değerlendirme, öz inceleme ve ilişkileri gözden geçirme kaynağı olduğunu düşünüyorum. Sadece romantik ilişkiler değil, bağlanma biçiminizi anlamak ve size yakın insanlarla (aile üyeleri gibi) iletişiminizi sağlıklı hale getirmek için de etkili bir kaynak olabilir. Keyifle, bir çok yerin altını çizerek okuduğum ve bir çok yerinde yeni bir anlayış kazandığım bir kitap oldu. 10/10 Bağlanma
Kişisel Gelişim
BağlanmaAmir Levine · Aganta Kitap · 20185,9bin okunma