Böylesine, Gerçek Anlamda Aşk Denilebilir mi?
2023 3. kitabı
Okunma: 28 Şubat 2023 03:47
Öncelikle nerden başlayacağımı pek bilmiyorum çünkü bu kısacık öykü beni o kadar etkiledi ki duygu karmaşası yaşıyorum.Kitabı bitirir bitirmezde yorumumu yapmak istedim. Tabi ki okuyan herkes gibi bende bu bir aşk mı yoksa takıntı yada saplantı mı bunu düşünüyorum.Bunu anlamak için de biraz psikolojiden anlamak lazım sanırım. Hayatında baba sevgisi eksik kalmış ve anne sevgisini de çok fazla görememiş bu kız çocuğunun hayata tutunma çabası mı yoksa şu an günümüzde aşk sandığımız gelip geçici heveslerin yanında çok gerçek bir şey mi? Hangimiz bir insanı ' ölmem sana acı verecek olsaydı eğer o zaman ölemezdim' dicek kadar sevdik sorgulatıyor.Kaçımız birini beklentiye girmeden karşılıksız sevebildi? Ona kızarken bile kıyamayan bu kadını bir noktada anlamakta güçlük çektim tabi ama bende bu bilinmeyen kadına kızmaya kıyamadım. Okurken yazar R. 'nin bu kadını nasıl tanıyamamış olmasına baya sitem ettim o yüzden bende kızma hakkımı ondan yana kullanıyorum.Bir hayatın içinde bu kadar savrulup gidemez bir insan dedim çünkü. Asıl beni etkileyen husus ise Stefan Zweıg'in bir erkek olarak bir kadının duygu ve düşüncesini, acısını,sevincini,psikolojisini çok derinden anlatabilmesi oldu.Bazı yazarlar biz insanlara bir lütuf gerçekten.Yazarın diğer kitaplarını da okumayı düşünüyorum ve kısacık ama etkili bu kitabı herkese tavsiye ediyorum.
Bilinmeyen Bir Kadının MektubuStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2022266,6bin okunma