“Eee, ne olcak şimdi ha?”
2023 3. kitabı
Okunma: 20 Şubat 2023 00:49
Alex, Pete, Geoegie ve Dim adında dört arkadaşın hikâyesi. Ben mütevazı anlatıcınız Alex. Otomatik Portakal, Anthony BurgessAnthony Burgess ’in ameliyat edilemez bir tümör teşhisinden sonra eşinin geçimini sağlamak amacıyla bir yıl içerisinde yazmış olduğu 5 kitaptan bir tanesidir. Ancak daha sonra teşhisin yanlış olduğu anlaşır ve yazarımız özellikle yazmış olduğu Otomatik PortakalOtomatik Portakal kitabı sayesinde büyük bir üne kavuşmuş olur. Anarşinin hakim olduğu bir toplum düşünelim. Faili meçhul ölümlerin olduğu, insanların sokaklara çıkmaya cesaret edemediği, kolluk kuvvetlerinin keyfine göre hareket ettiği bir toplum. Böyle bir toplumda yaşayan bu dört arkadaş ve bunların içerisinde grup lideri olarak öne çıkan Alex ve çetesinin yapmış olduğu kanunsuzluklar. Cinayet, tecavüz, soygun… Bizler karar verirken kendi irademizi kullanır ona göre hareket ederiz. Peki ya böyle bir imkânımız olmasaydı, o zaman ne olurdu? Muhtemelen hepimiz birer Otomatik PortakalOtomatik Portakal olurduk. Islahevine düşen Alex’in tekrardan topluma kazandırılması için üzerinde birtakım deneyler yapılır. Yani Alex bir kobay olarak kullanılır. Bunun sonucunda iyilik artık bir tercih olmaktan çıkar ve zorunluluğa dönüşmüş olur. Yani Alex’in iradesi elinden alınmıştır. Herkese keyifli okumalar dilerim. :)
Otomatik PortakalAnthony Burgess · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2009112,9bin okunma