2023 19. kitabı
Almanya Berlin de başlayan hikaye, Türkiye de son buluyor. Yıldız Başkomiser ve ekip arkadaşı Komiser Tobias cinayet masa polisleri olarak cinayetlerini mitolojik unsurları kullanarak işleyen seri katilin peşine düşerler. Konu kısaca budur. Kitabın girişinde Palmira Antik Kentin yerine düşmana söylemeyen Halid Esad in anısına yazar. Burada da bu Zeus Altar i konusuna ne kadar üzüldüğünü Ümit in görebilirsiniz. Küçük bir iğneleme vardır bu cümlede aslında. Kitapta Zeus, Olimpos, Bergama, sevgilisi Ganymedes,Hades gibi A dan Z ye tüm mitolojik karakter ve mekanları görebilirsiniz. Mitolojiyi de kısacık öğrenebilirsiniz.Zincire Vurulmuş Prometheus ve Frigya Kralı Midas in hikayeleri mesela kitapta mevcut. Ahmet Ümit'in mitoloji bilmemek çok saçma ve cahilce gibi bi tavrı var, bazı cümlelerde bu beni açıkçası rahatsız etti. Ayrıca polis dahi olsa Türklerin Almanya da yaşadığı 2.sınıf muameleyi de çok iyi İşlemiş yazar. Benim gurbetçi akrabalarımın anlattıkları gibi söyledikleri.Tespitleri kusursuz.Ayrıca bi ülkede yaşamayan kişilerin, kendi ülkelerine dönüp oy kullanmaması gerektiğini belirtmiş. Bu düşüncesini alkışlıyorum. Katıldığımı söylemeden geçemeyeceğim. 80 darbesi dönemi mağdurları ve Almanya ya göç eden Türkler unutulmamış kitapta. Başka bir satırda ise Sivas Katliamını anmış bu da hoşuma gitti. Faşizm örnekleri için uygun bi konu. Halle ve Hanau da ırkçı saldırıdaki ölen Türkleri de bizlere tekrar hatırlatmış sağ olsun. Faşizm konusuna bunu da bir diğer örnek olarak veriyor. Almanya diyince tabi Otta ve Neo naziler yani Hitler yanlıları unutulur mu? Bu konuya da değinmiş. Faşist kafaların güncel dönemde de aynen devam ettiğini bizlere göstermiş. Pergamonun hikayesini taaaa İskender in dönemine inerek anlatmaya başlamış. Agamemnon, Helen, Truva Savaşı yine kitapta mevcut. Bir hata özellikle komikti. Bayılan bir adam sandelyeye getiriliyor. Uyandıktan sonra polise bayıldıktan sonra sandelyeye getirilene kadar olan mevzuyu da anlatıyor. Gözümü açtığımda sandelyedeydim de geç yani. Burası bariz bi hataydı. Genel anlamda iyi kitaptı.
Kayıp Tanrılar ÜlkesiAhmet Ümit · Yapı Kredi Yayınları · 202328,1bin okunma