'NEVA BULVARI' inceleme...
2023 33. kitabı
Öncelikle şunu kesinlikle söyleyebilirim ben: Sizi yormayacak ve fazla sıkmayacak bir lisana hakim olması çekiciliğini muhafaza edecektir siz okurken bu kitabı. Ve merak edersiniz; Neva bulvarını gerçekten düşünmek istersiniz. Zaman sonra bu Neva bulvarı neresi, nerde ve gerçekte varmı diye belki de Hz. Google'da araştırırsınız ve öğrenirsiniz ki gerçekten varmış. Neyse... Beni en çok üzen tarafı Piskarev'in durumuydu. Burada kitabı anlatmak istemiyorum ki sizler için kitabın içeriğini bozmayayım. Beni en çok etkileyen durum ise yazarın 41. Sayfada yani en son sayfalarda kendi yorumunu katıp bir şeylerden bahsetmesi yani aslında gerçek olan bazı izahlarda bulunması oldu. Piskarev'in nezaketi, hassas yönü, Teğmen Pirogov'un kibirliliği, çapkın ve sersem hali ve tabi ilgimi çeken başka bir durum kadının sizden özür dileyerek söylüyorum aptallığı ve gereksiz saflığı işte tüm bunlar bize aslında bir ders niteliğindedir diye düşünüyorum. Uzun lafın kısası kesinlikle okuyun ve karakterleri iyice analiz ederek anlamaya çalışın. Mesela kendim için şunu söyleyebilirim: Kibirli olmak istemiyorum ve bu karakter bende azıcık da olsa yine de onu yenmek için çaba sarf edeceğim. Lütfen bu kitabın aslında bizi aydınlatmak istediği yönleriyle anlamaya çalışın. Tavsiye ettiğim bir kitaptır. İyi okumalar. Ayrıca kendi kalemimizden olan eserlerimizi de gözden geçirmenizi, incelemenizi ve okuma listenize almanızı sizden rica ediyorum. Özgün lisanımızla tanışmak isteyenler elbette samimiyetimizi gözden geçirecektir. Teşekkür ediyorum. Mücahit Özcanan Ben Susamam İtiraf Ediyorum Felsefi Lisanla Varoluşa Dair
Kitap İncelemeleri
Neva BulvarıNikolay Gogol · Mavi Çatı Yayınları · 02,454 okunma