·226 syf.····Okunma: 03 Mart 2023 11:54 İlk kitap incelememi yazıcam Siyah İnci çok severek okuduğum bir kitap olduğu için zorlanmayacağım ve zevk alacağımı düşündüm. Bir atın ağzından yani Siyah İnci’nin ağzından fabl tarzında kitabı okuduk . Siyah İnci ilk başta mutlu bir hayatı vardı ama zamanla sahipleri değişti birçok şey yaşadı iyisi ve kötüsüyle . İnsanların bir atın en iyi arkadaşı veya bir atın en büyük düşmanı olabileceğini öğrendi. Her yeni sahibinden yeni tecrübeler edindi. Kimi zaman çok sevildi kimi zaman hiç sevilmedi . Cesur olması gerektiğini öğrendi. Kimi zaman çok yoruldu “ Elimden gelen her şeyi yaptığım halde cezalandırılıp hırpalanmak çok ağırıma gidiyor, bütün gayretimi alıp götürüyordu.” dedi. Ama onu seven sahiplerinede elinden geldiğince yardım etti sevgisinin karşılığı olarak tüm gücüyle çalıştı ve bundan hiç yakınmadın. En son hayat ona güzel bir şans daha sunmuştu. Siyah İnci’nin hikayesi mutlu bitmişti. Kitabı okumak bana atlar hakkında pek çok yeni şey öğretti.