Sanıyorum ki denizcilik ve balıklarla uzaktan yakından alakam olmamasından ve 'asla pes etme' temalı kitaplardan hoşlanmayışımdan dolayı kitabı pek sevemedim. Ayrıca kitap beklediğimden çok çok daha sade ve akıcı bir kitaptı, okulum olmasaydı muhtemelen başladığım gün bitirirdim.
Baş karakterimiz Santiago tam 84 gündür balık tutamıyor. Oysaki Santiago'nun talihsizliği dolayısıyla ailesinin isteği üzerine Santiago'nun yanından ayrılan çocuğa göre yaşlı adam bu işin en iyisi. Çocuk yaşlı adamın yanından ayrılmasına rağmen yaşlı adamla irtibatını kesmiyor -ki benim kitapta okumayı en sevdiğim kısımlar çocuk ve yaşlı adamın diyaloglarıydı. 84 gündür balık tutmayan talihsiz yaşlı adam pes etmiyor, her gün balık tutmak için teknesine binmeye devam ediyor ve 85. günde oltasına bir kılıç balığı takılıyor. Ama bu kılıç balığı yaşlı adamın hayatında oltasına takılan en büyük balık. Santiago ve kılıç balığı günlerce birbirleriyle savaşıyorlar ve bizde kitapta bunu okuyoruz.
Kitabın ödüllü olduğunu okuduktan sonra öğrendim, evet kitap ödüllü olabilir ama her ödüllü kitabı seveceğiz diye bir kaide yok bunu da hatırlatmak isterim
Yaşlı Adam ve DenizErnest Hemingway