~Dorian Gray, Oscar Wilde'In ilk ve tek romanıdır. Bu Kitabın defalarca filmi çekilmiş ve yine bu kitaptan dolayı yazarın laneti olmustur. Wilde sırf bu kitaptan dolayı hapse düşmüştür.
Kraliçe Viktorya döneminde
kesinlikle yasak olan eşcinsellik nedeniyle, Eğer bu adam bu kitabı yazdıysa kesin eşcinseldir diye düşünerek hapse
atmışlardır. Kitapta kendisi yerine tuvaldeki resminin yaşlanmasını isteyen ve bu dileği gerçekleşince yoldan çıkıp yozlaşan bir Dorian var. Ne demişler ama "ne dilediğine dikkat et belki gerçek olur"
Dorian dışında iki karakter daha var Basil ve Lord Hanry.
Oscar Wilde diyor ki, Lord Hanry dünyanın ben olduğumu sandığı kişidir, Dorian Gray benim olmak istediğim kişidir, Basil ise benim ben olduğumu zannettiğim kişidir.
Kitap narsizm konusu üzerinde narsist bir ana karakter ve yine narsist bir yan karakter üzerine kurulmuş. (Dorian ve Lord Hanry).Konusuyla uyumlu olarak kitabın kapağında da Narcissus'un portresi var. Mitolojiden hatırlayanlarımız Vardır, Narcissus'un hikayesini . Aslında bizim bildiğimiz
anlamıyla narsizm, kendine aşık olma durumunun ortaya çıkışıdır Narcissus'un hikayesi.
Okurken gerçekten farkli bir bakış açısıyla karşı karşıya kaldım. Özellikle Lord Hanry'nin düçünce biçimi okumaya gerçekten değerdi. Dorian Gray’in PortresiOscar Wilde