···Okunma: 08 Mart 2023 03:11 Başta kitabımız Kuran'ı Kerim ve sevgili Peygamberimiz olmak üzere, değerli alimlerin eserlerinden kaynaklar göstererek, onların cümleleri ile desteklenen, dünden bugüne İslamiyet ve Müslümanlığın, doğru bildiğimiz yanlışlarını aktarmış kitabında İbrahim Güleroğlu.
"İnsanlık şizofrenin tarihidir. Şizofrenlik insanlıkla yaşıt. Onu filmlere sıkıştırmak haksızlık olur. İnsanlık Nuh tufanından önce de sonra da Allah yerine hayallerinin yaptığı tasavvurlara, suretlere, putlara secde etti. İbrahim'in, Yusuf'un, Musa'nın, Süleyman'ın, Zekeriya'nın, Yahya ve İsa'nın, Muhammed'in (aleyhimü's selam) mücadelesi de şizofren insanlarlaydı. Gözlerini hakikate, güneşe karşı kapatmış, karanlık hayallerindeki yontmalarla cenneti arıyorlardı. Şimdi de öyle değil mi diyeceksiniz. Hakikâte çağıran insanlar her zaman deli/cunün yaftasını yedi. Hz. Muhammed 'e o şizofrenler "deli" dememişler miydi? Çağımızın akıl çağı olduğuna bakmayın, semâdan nüzul etse de İsa, çağ deliliğin ve delilerin çağıdır. Çağ gözlerini bilerek kör eden, renk körü insanların çağıdır. Köpekler de renk körüdür. Eşyayı siyah ve gri görürler. Aralarından biri çıksa ve dese :"Hey kardeşler! Gökkuşağı var." Muhtemelen diğer köpekler gökkuşağını gören köpeği deli/Şizofren ilan edecekti. Tıpkı Hakikâte çağıran Muhammed Mustafa 'ya denildiği gibi. Hakikât artık yalnız. Hakikâti bulanın imtihanı da yalnızlık ve deli gömleğidir. "
Kitapta geçen bu paragraf, kitabı hakkıyla anlatabilecektir sizlere diyorum ve dinimize, kitabımıza, peygamberimize neden dört elle sarılmamız gerektiğini anlatan, emek dolu, bu titiz çalışmayı tavsiye ediyorum.