2023 17. kitabı
Okunma: 07 Mart 2023 16:24
Philip K. Dick'in meşhur kitabı Ubik #bilimkurgukitapkulübü listemizdeydi. Sonunda PKD'nin beni tam anlamıyla tatmin eden bir romanını okumuş oldum. İnsanlığın Güneş Sistemi'ne yayılmaya başladığı bir zamanda geçen kitabımızda psişik güçlere sahip olanlar ve bunu engellemeye çalışanlar arasında geçen bir mücadele söz konusu. Verginin vergisini veren bizler bu durumu kanıksamış olsak da günlük hayatta kapı açmak, kahve içmek, fırını çalıştırmak gibi basit olayları bile para atarak yaptığınızı düşünün. Psişik insanlar bir bir ortadan kaybolmaya başladığında bir ekip kuruluyor ve araştırma için Ay'a gönderiliyor. Burada gerçekleşen bir olayın ardından PKD bizim beynimizi yakmaya başlıyor. Zaman yolculuğu, zaman-mekan oyunları, gerçeklik algısı gibi konuları çok seven biri olarak kitaba bayıldım. Moratoryumlarda ölümü bir bakıma yavaşlatmak ve bu kişilerle bağlantı kurabilme fikri çok ilginçti. Kitabın dili ağır değil biraz sabrederseniz oldukça akıcı bir okuma süreci sizleri bekliyor. Son sayfalara geldiğimde PKD'nin diğer kitaplarından edindiğim tecrübeyle biraz tedirgindim. Ancak bu düşüncemin aksine kitabın sonu güzel bir şekilde bağlandı. Bilimkurgunun alt dalları olan siberpunk ve distopya ilginizi çekiyorsa kitaba şans vermenizi tavsiye ederim. Ubik mevzuna değinirsem sürpriz-bozan vermiş olurum. Kitabı okuduğunuzda gerekli bilgiyi alırsınız. Dozunda Ubik almaya dikkat edin. Keyifli okumalar
Bilim-Kurgu
UbikPhilip K. Dick · Alfa yayınları · 0415 okunma