Normalde popüler kitapları okumak konusunda çok iyi değilimdir ve bu incelemeyi sadece kendi adıma değil, tez döneminde olup laboratuvarda birlikte çalıştığım arkadaşlarım adına da yazıyorum diyebilirim..
Ali Hazelwood ile laboratuvarda birlikte çalıştığım STEM’e gönül vermiş, çok yakın dostum ve tanıdığım en harika bilim insanı @Esraesyk ‘un önerisiyle tanıştım.
Laboratuvarda saatlerini geçiren bir insan olarak ilk kitabı olan Aşk Hipotezi’ni okumak ve arkasından sırayla tezlerini sürdüren tüm arkadaşlarımla kitabı elden ele geçirip paylaşmak bizim için harika bir motivasyon oldu.
Türkçeye çevrilen Aşk Hipotezi , Beyindeki Aşk ve Aynı Çatı Altında kitaplarından sonra Aşk Çıkmazı’nın da dilimize çevrildiğini yine aynı arkadaşım vasıtasıyla öğrenip 1 saat gibi kısa bir sürede bir çırpıda okudum. Hemen dönem arkadaşlarıma bahsedip kitabı hangi sırayla okuyacaklarının listesini yaptık.
Hazelwood’un STEM dayanışmasına dayalı kitaplarını okumak, kendimizden bir parça bulmak ve en önemlisi yalnız olmadığımızı hissetmek harika bir duygu oldu.
Kitabın içeriğini Hazelwood okuyucuları az çok tahmin edecektir. Erik Nowak ve Sadie Grantham ile kruvasan dolu bir yolculuğa hazır olun. Kitabı elinizden bırakamayacaksınız. Ayrıca Aynı Çatı Altında’nın Liam ve Mara’sı ile burada da karşılaşmak harikaydı.
Bize belkide hayatımızın en stresli dönemi olan lisansüstü eğitimimizde deney aralarında sohbet edip gülebilecek kitaplar yazdığın için teşekkürler Profesör Hazelwood!
Aşk ÇıkmazıAli Hazelwood · Nemesis Yayınevi · 20231,605 okunma