2023 73. kitabı
#salkımsaçak Puan 10/8 Herkese merhabalar bugün sizlere bir #öykü kitabı ile geldim. İçerisinde 14 öykü yer alıyor. Her biri kendi has bir biçimde yazılmış. Yazarın uzun paragrafları dikkatimi çekti bir de neden konuşmalar ayrı olarak alt alta yazılmamış demeden de edemedim. Tırnak içine alınıp paragrafta yer verilmiş. Bakalım ben sizin için 14 öyküden hangisini seçtim. #bayramilezarife Neden bu öyküyü seçtim bende bilmiyorum. Ama sanırım bana Bayram ve Güllü isimleri ile hikayeleri eski Türk filmleri havasını yansıttı o yüzden seçtim. Bayram bir ayı oynatıcısıdır. Zarife de onun ayısıdır. Annesi Güllü ile yaşayan ve babası Niyazi rahmetli olan Bayram geçimini bu işten sağlar. Bir nevi de baba mesleğidir. Zarife hemen hemen 15 yıldır onlarladır. Bir taraftan hayvan hakları ile toplanan ayılar ve yavaş yavaş yok olan bu meslek bir yanda da başka iş bilmeyen Bayram. Onun çocuklukta başlayan ve geçimini sağlayan aynı zamanda da yol arkadaşı olan Zarife ile anılarını okumak da size kalıyor... Not:iyi ki bu meslek ortadan kalmış. Hayvanlara yapılan resmen eziyetti. Öykü aralarında yazılan minik paragraflar ise apayrı bir hikayeydi ve okuyucunun gözünden de kaçmıyor sevdiğim bir detay oldu.
SalkımsaçakHüsnü Atmaca · Mühür Kitaplığı · 020 okunma