Salkımsaçak

Türler:

SALKIM SAÇAK
2023 11. kitabı
Okunma: 18 Mart 2023 09:20
Herkese mutlu günler dilerim. Okuma grubumuzla birlikte okuduğumuz Hüsnü Atmaca kaleminden çıkan, içinde ondört hikayenin yer aldığı bu güzel kitap yorumuyla geldim. Esasen hikaye ve şiir kitaplarında yorumlama yapmak biraz daha zor. Her okuyan kendi duygu düşünce, yaşadıkları ile ilişkilendiriyor Okuyucuda uyandırdığı duygular başka başka oluyor.Ben çok keyif alarak okudum. Aktarılan mesajlar ve yazım dilini çok beğendim. İçlerinde en çok etkilendiklerim “Ajanda-Bozkır-Kayıplar” isimli hikayeler oldu. Hikaye severlere keyifli okumalar dilerim.
Güzel bir hikaye kitabı
2023 1. kitabı
Merhabalar salkım saçak kitabı tam kitaplara adapte olamıyorum dediğim anda hikaye olması ve dilinin yalınlığı ile okuttu kendini hiç zorlamadan. 14 hikayenin olduğu kitapta 4 hikaye beni en çok etkileyenler oldu. Hepsinin verdiği mesaj anlatımı çok güzel bu arada. Okurken ortaokulda okuduğum tavuk suyuna çorba kitapları geldi o dönemden beri hikaye kitaplarına çok yer vermiyormuşum kitaplığımda onu farkettim.
2023 10. kitabı
Okunma: 06 Mart 2023 15:59
SALKIM SAÇAK YAZAR: HÜSNÜ ATMACA YAYINEVİ : MÜHÜR KİTAPLIĞI SAYFA SAYISI: 212 PUANIM: 7/10 Merhabalar.. Bugün #salkımsaçak ile geldim. İçerisinde birbirinden farklı 14 tane öykü bulunuyor, her birisi ayrı muhteşem. Beni en etkileyen "Bayram ve Zarife" öyküsü oldu Birbirinden güzel bu öyküler için zaman kaybetmeden okuyun derim #alıntı "Beklentilerin gramajı arttıkça umudun zerresi bile ağırlık ölçütünde yerini bulamıyor"
2023 4. kitabı
Merhaba arkadaşlar bugün sizlere Ece Ceren GültepeEce Ceren Gültepe moderatörlüğünde @muhuryayinlari ndan çıkmış @hatmaca1881 kaleminden #salkımsaçak öykü kitabının yorumu ile geldim. Kitabımızın içeresinde toplamda 14 tane öykü bulunmakta. Uzun zamandır öykü kitabı okumamıştım bu kitap bana çok iyi geldi. Hikayelerin hepsinden ayrı ayrı çok etkilendim. Her öyküden farklı dersler çıkarabilirsiniz. Bu 14 öyküden beni en çok ‘’Cumartesi ve Köpek ‘’ öyküleri oldu. Eğer sizlerde öykü okumayı seviyorsanız ve bir kitap önerisine ihtiyacınız varsa bu kitabı tavsiye ederim. #alıntı Üç gün üç gece ağladı köylüler, dördüncü gün toprak çekti onları. Celladına aşık tarlalar özlemle beklediği sivri uçlu belleri çağırdı. Kazmaya yapışıp kalmış toprak anam babam deyip, ağlaya sızlaya seslendi onlara. Her çocuk babasının kokusuna bir isim verebilir belki ama benimkisinin ismi belli, açık deniz...
2023 16. kitabı
Okunma: 12 Mart 2023 13:50
Uzun zaman sonra öykülerden oluşan bir kitap tavsiyesi ile karşınızdayım. Kitap 14 öyküden oluşuyor ve 200 sayfa. Aralarında çok güzel olanlar mevcut tabii ki. Kitabı okuyan arkadaşlar fikirlerini paylaşabilirler, bence en güzel hikaye "Cumartesi" hikayesiydi. Ayrıca biz bu kitabı bir okuma grubu ile okuduk. Ece Ceren GültepeEce Ceren Gültepe öncülüğünde... Eğer sizlerde öykü okumayı seviyorsanız veya boş zamanlarınızda yirmi-otuz sayfa okuyabilecek bir kitap önerisine ihtiyacınız varsa bu kitabı tavsiye ederim.
2023 22. kitabı
Okunma: 05 Mart 2023 00:40
Selam Millet Bugün sizlere bir öykü kitabı tavsiyesi ile geldim. İçerisinde toplam on dört öykü barındırıyor. Öykülerin genel seyrine bakarsak melankolik bir havası var. İçlerinde en çok " Cumartesi ve Bayram ile Zarife" isimli öyküleri beğendim. Ama ikisinin sonu da beni fazla etkiledi. Ki cumartesi kitabın ilk öyküsü olmasına rağmen sonunda kitlendim kaldım üzüntüden ben. Duygu yoğunluğu çok yüksek bir kitap. Her öyküde size bir ders veriyor aslında. Ayrıca betimlemeleri gerçekten muhteşemdi. Keyif alarak okuduğum kitaplardan biri oldu.
2023 14. kitabı
Okunma: 30 Mart 2023 00:00
Salkım Saçak; on dört farklı öyküde oluşan bir kitap. Birbirinden bağımsız konuları işlendiği kitap konu bakımından zengin bir kitap. Öyküleri okurken bazen, bozkırda buluyorsunuz kendinizi bazen bir roman mahallesinde ve yahut Romeo ve Juliet sahnesinde. Herbirinden ayrı bir tatta okudukça zihninizde kalıyor.
2023 73. kitabı
#salkımsaçak Puan 10/8 Herkese merhabalar bugün sizlere bir #öykü kitabı ile geldim. İçerisinde 14 öykü yer alıyor. Her biri kendi has bir biçimde yazılmış. Yazarın uzun paragrafları dikkatimi çekti bir de neden konuşmalar ayrı olarak alt alta yazılmamış demeden de edemedim. Tırnak içine alınıp paragrafta yer verilmiş. Bakalım ben sizin için 14 öyküden hangisini seçtim. #bayramilezarife Neden bu öyküyü seçtim bende bilmiyorum. Ama sanırım bana Bayram ve Güllü isimleri ile hikayeleri eski Türk filmleri havasını yansıttı o yüzden seçtim. Bayram bir ayı oynatıcısıdır. Zarife de onun ayısıdır. Annesi Güllü ile yaşayan ve babası Niyazi rahmetli olan Bayram geçimini bu işten sağlar. Bir nevi de baba mesleğidir. Zarife hemen hemen 15 yıldır onlarladır. Bir taraftan hayvan hakları ile toplanan ayılar ve yavaş yavaş yok olan bu meslek bir yanda da başka iş bilmeyen Bayram. Onun çocuklukta başlayan ve geçimini sağlayan aynı zamanda da yol arkadaşı olan Zarife ile anılarını okumak da size kalıyor... Not:iyi ki bu meslek ortadan kalmış. Hayvanlara yapılan resmen eziyetti. Öykü aralarında yazılan minik paragraflar ise apayrı bir hikayeydi ve okuyucunun gözünden de kaçmıyor sevdiğim bir detay oldu.
Puan vermedi·212 syf.·
2023 6. kitabı
Bir Cumartesi günü,gemiye binip bir ressamla ajandamı karıştırırken, Bayram ve Zarife’nin bozkırlar gibi gölgelerde,isim mağduru delilere ninni eşliğinde kayıp köpekle, Romeo ve Alkolik bir Kurguda Zamanda kaybolmuşçasına okudum bu kitabı... Bir kapı açıldı, bir sayfa kapandı ve bir baktım ki kitap bitmiş.Ruhumuzun daraldığı evvel bir zamanda yine yapılabilecek en kadim şeydi okumak ve biz yine okumaya verdik kendimizi. İlk pasajda kitabın içindeki öykü adlarıyla minik bir kurgu yaptım kafamda.Okuduğumuz bize ilham veriyorsa eğer neden yazmayalım? Bir yazarla daha tanışmanın verdiği keyfi okumayı sevenler anlar. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.
2023 7. kitabı
Okunma: 15 Şubat 2023 00:00
Salkımsaçak- Hüsnü Atmaca //Kitap Yorumu "Üç gün üç gece ağladı köylüler..." Herkese selam! Yine uzun zaman önce okuduğum ancak zor zamandan geçtiğim için paylaşamadığım kitabım olan Salkımsaçak'ın yorumuyla geldim. Daha başlamadan, içeriğini incelemeden önce roman sandığım Salkımsaçak on dört öyküden oluşan oldukça akıcı bir kitap. Hikayeler kısa da olsa hissettirdiği duygular oldukça yoğun ve fazla. Okuduğumuz zamanki duygu ve düşüncelerimizin varlığına göre bence hikaye kitaplarını zaman aralıkları ile tekrar okumalıyız. Çünkü şuan okuduğumuzda o kitaptan aldığımız ile aradan iki yıl geçince ki aldığımız mesajlar farklılık gösterebiliyor. Okurken birçok yere konuk olduğum Salkımsaçak kitabını türü severlere öneririm. . Ece Ceren GültepeEce Ceren Gültepe @muhuryayinlari @hatmaca1881
Hayata Dair