Günahkar
Annesine doğum gününde veda etmeyi kimse istemezdi.. Ama hem annesine hem kız kardeşine veda etmişti.. Ve babası da ona.. Halası artık onun tek ailesiydi..
Savaş annesine söz vermişti bir gemi yapıp annesinin yanına gidicekti ve yapmıştı büyümüş o gemileri yapmıştı.. Babasının parasıyla değil ama kendi parasıyla ayrı bir dünya kurmuştu..
Babası onun en büyük düşmanıydı..
Savaşın hayatı iş anlaşmaları ve toplantıları ile geçerken yanında çalışan Bade Harman ise ona aşık olmuş ve hayatına girmişti..
Bir gün gelen telefon ile babasının son kez görmeye gitmiş kardeşinin nerde olacağını öğrenmek istemişti.. Topraklarına gitmiş ve babasının onun yerine geçme isteğini kabul etmiş ve babasının ölümüyle bir çok düşman edinmişti.. Oturacağı koltuk 7 aşiretin birleşmesiydi..Hepsinin birbirinden çıkarları olan ve iş yapmak zorunda olan ağalar..
Barzan Ağa en büyük düşmanıydı yanındaki cocuk ise her baktığında ona garip hissettiren koruması..
Halası, Arkadaşı ve Avukatı dışında savaşın güveneceği kimsesi yoktu.. Ama artık bir kişi daha katılmıştı..Kız kardeşini bulması lazımdı. Annesini huzura kavuşturmak zorundaydı.. Sözler vardı..
Bevar; Kimsesizdi ama akıllıydı.. Kimin yanında durması gerektiğini bilen aşık olmaması gereken kişiye ise aşık bir hizmetliydi.. Ailesi yoktu..
Başsağlına gelen bir kız ise onun yıllar önce halasının çalıştığı yerde gördüğü kızdı.. O zaman da bu hissettiği duyguyu hissettmişti ama öğrendiği gerçek ile kız nişanlıydı..
Rojda; annesini cocuk yaşta kaybetmiş halası ve babasıyla yaşayan ve kuzeniyle nişanlı olan bir kızdı.. Çok bir söz hakkı yoktu…
Aile sırları ve gelecekte yaşanılacak herşey onun kaderiydi..
Aşiret konusuna değinen ve yan karakter çokluğuyla sizi o ortama götüren bir kurgu okudum .. Dram yanı o kadar çoktuki bazen gözyaşlarıma hakim olamadım.Daha devam kitapları olduğu için spoisiz nasıl anlatılır bilemedim..