2023 17. kitabı
"Tam da bu kayıp anında, hayat için aslo­lanın ne olduğu iyice bariz biçimde gösterir kendini. İnsan­ lar dokunmaya ihtiyaç duyarlar ve her düzlemde duyarlar bu ihtiyacı: bedensel olarak, ruhsal olarak, zihinsel olarak ve pekala metafizik olarak da. Ancak bu şekilde çıkabilirler Ben'lerinin hapishanesinden. Dokunmanın önünde uzanan büyük bir gelecek vardır." "Oksijen alır, karbondioksit verirken insan her nefesinde atmosfere dokunur, atmosfer de ona dokunur. Be­ denin içsel ekolojisi ile gezegenin dışsal ekolojisinin karşı­lıklı nüfuzudur" B ir insanın toplumsal hayata katılması, bir tiyatro oyunu­nun gün be gün sahnelenmesinden farklı değildir. Be­den ve onun dokunuşlan, burada genellikle bilincinde olun­duğundan çok daha büyük rol oynar; başkalarıyla karşılaş­malardan önce, evvela bireyin kendi kendisiyle ilişkisinde de böyledir bu. Benlik bilincinin sahnesine, bedensel Ben de çıkar ve doğaçlama yoluyla kendi rolünün yazımına katkı­da bulunur.
Dokunmanın Gücü ÜzerineWilhelm Schmid · İletişim Yayınları · 20201,104 okunma
Naz
Tüm gücünüzü dış suretinizin hoşluğuy­ la parıldama arzusuna vermektense, bir iç güzelliğe erişmek için uğraşmak daha iyi sonuçlar verebilir. O güzellik gözler­ de ışıldar, yıllarla cazibesi artar, bedensel kayıpların da zah­ metsizce üstesinden gelebilir.