Puan vermedi·172 syf.··Beğendi
···Okunma: 13 Mart 2023 20:03 UÇURTMA
Yazar: Laetitia Colombani
"Uzaklaşmak bazen kurtarıcı olabilir.."
"Doğdukları yerin onları mahkum ettiği kaderden kurtulmaları için tek şansları eğitimdi."
"HİNDİSTAN insanı delirtir.."
"Bilgi güçtü. Eğitim özgürlüğün anahtarıydı."
✿
Herkese Merhaba
✧ Bugün sizlere çok severek okuduğum "Saç Örgüsü" kitabının yazarı Laetitia Colombani 'nin yeni kitabı"Uçurtma"'nın yorumu ile geldim. Farkındalık adına yazılmış ve özellikle eğitimin önemini vurgulayan muazzam bir eser #okudumbitti
Adaletsiz ve baskıcı bir coğrafyanın kalbi olan Hindistan'da, umutla öfkenin, gelenekler karşısında gösterilen iradenin ve yeni bir gelecek inşa etme çabasının birbirine karıştığı eşsiz bir roman Uçurtma.
Gelelim kitabın konusuna...
✧ Baş karakterimiz Lena yaşadığı trajedinin ardından tüm geçmişini ardında bırakarak yeni bir başlangıç yapmak için Hindistan 'a gider. Her sabah gittiği ıssız kumsalda, küçük bir kızı yalnız başına uçurtmasıyla oynarken görür. Kız o kadar ufak tefek, o kadar cılızdır ki onu vahşi kuşların ipine asılarak uçan Küçük Prens’e benzetir. Çocuğun, balıkçılardan başka kimsenin ayakta olmadığı bir saatte, neden orada olduğunu merak eder. Ne olduğunu bilmiyordu ama bu kızda onu duygulandıran bir şeyler vardı. Vee her şey kumsala yazılan isimlerle başlıyordu..
Hikâyenin bundan sonrasında ise "Dokunulmaz" adı altında "Dalit" denen grup ortaya çıkıyor ve asıl hikâye de bundan sonra başlıyordu..
Neden mi?
Çünkü bu coğrafyada zihniyet hiç değişmiyordu..
Ve kız çocuklarının erkeklerden daha aşağı olduğu düşünülüyordu. Hem kadın hem de Dalit doğmak lanetlerin en büyüğüydü.
İşte Lena da bu küçük kızın elinden aldıkları sesini geri vermek için çabalıyordu..
Preeti ile verdikleri mücadele takdire şayandı
Kitabı okurken yer yer boğazım düğümlendi, bazı kısımlarda tüyulerim diken diken okudum.. Bu nasıl bir coğrafya böyle..
Ve #sevg
Kim bilir belki de hayatımız bir ipe bağlıdır..
Bir uçurtmanın ipine..
"Çocuklar her şeye sahipler, elinden alınanlar dışında.", diyerek, bu kitabı okumanızı içtenlikle tavsiye ediyorum
HAYAT.. HER ZAMAN, HER ŞEYE RAĞMEN..