2023 10. kitabı
"Mamafih senin Filiz'le resimlerin müthiş sükse yaptı. Bunu yazmak doğru değil ya, artık fiyakadan yanına varılmaz. Hatta birisi seni gösterip "Kızınız bu mu?" diye sordu. Ben de "Hayır, ablamdır" dedim." :) İncelememe kapanıştaki bu tatlı muhabbet ile başlamak istedim. Sonralarda Sabahattin Ali'nin yaşadığı tatsız durumlardan ötürü tümüyle Aliye hanıma olan sevgisiyle dolup taşan mektuplar azalmışsa bile; hem nişanlılık aşamasındaki tatlı mektuplaşmalarda geçen nahif cümleler, ince düşünceler, hem de sonralarda çıkan onca sıkıntıya rağmen mektubunun sonunu mutlaka sevgili eşine ve kızına sevgi dolu hitaplarıyla, hasretiyle bitirmesi beni benden aldı. Ve ek olarak çokça "Allah'ım n'olur bana Sabahattin Ali gibi birini nasip et, Amiinn" dedirtti :) Derhal Sabahattin Ali'nin soy ağacını araştırmaya başlıyorum hatta :) Bir solukta okunabilecek, okurken de dâima tatlı bir gülümseme içerinde olacağınız bir kitap. Sevgiyle, rahmetle anıyorum bu güzel insanı Keyifli okumalar :)
Canım Aliye, Ruhum FilizSabahattin Ali · Yapı Kredi Yayınları · 202031,5bin okunma