Vedat Akyol / Uykusuz
Bazı yazarların kalemini çok sevip bütün kitaplarını okur ve herkesin de okumasını isteriz ya. İşte Vedat Bey benim için o yazarlardan. Bütün kitaplarını çok severek okudum. Her kitabı farklı bir tarz ve kurgu içeriyor. #MaviTebeşir, #GenimdekiYabancı, #Kimliksiz kitapları dışında kolektif öykü kitabı olan #Pencere kitabında da bir hikayesi var.
Çok kitap okuyan biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki, bir çok türün başarılı bir şekilde bir araya geldiği kitaplar efsane olur. #Uykusuz kitabı bu kategoriye girdi benim için. Duygusallık, aşk, mitoloji, aksiyon, gerilim, polisiye ve daha fazlası. Akıcı, sürükleyici ve sürpriz dolu bir kitap. Kitaptaki olayları yüzeysel olarak paylaşacağım sizlerle. Çünkü büyük bir gizemi var kurgunun ve bu gizemi paylaşmanın okuyacak olanlar için büyüyü bozacağını düşünüyorum. Kitabımız genel cerrah olan Arda’nın nöbet bitiminde büyük bir trafik kazası olduğunu ve yaralıların hastaneye getirildiğini öğrenmesiyle başlıyor. Kaza yapan okul servisi olduğu için gelenler küçük çocuklardır maalesef. Yorucu ve üzücü geçen saatlerden sonra odasına geçen Arda’yı amcası Ares beklemektedir. Esas hikayemiz de bundan sonra başlar. Amcası Ares, Arda’ya üniversite yıllarında başlayan kendi hikayesini anlatır. Bu öyle bir hikaye ki evrende eşsiz olan tek şeyin zaman olduğunu ve her sonucun bir nedeni olduğunu iyice anlamamıza sebep olacak. Peki bu anlattıklarının kazayla nasıl bir bağlantısı olacak? Üniversitede aşık olduğu ama çekingenliğinden bir türlü tanışamadığı Emel ile yaşadıkları akılalmaz olaylar sayfaları hızlı hızlı okumanızı sağlayacak. Bir seri katilin yakalanması ve yaşanılanları değiştirebilmek için verilen mücadele inanılmazdı. Sevdiği için yapılan fedakarlıklar duygu dolu anlar yaşatacak.
Aradan seneler geçti, her şey yoluna girdi derken Ares’in arkadaşı Zafer ile birlikte çıktığı yolculukta başlarına gelen zincirleme olaylara inanamayacak, mafyanın neden Ares’in peşinde olduğunu öğrenince yap boz parçaları gibi tüm yaşanılanların nedenlerini tek tek yerine oturtacaksınız.
Uykusuz kalmanın bazen ne kadar hayati bir önem taşıdığını öğrenecek, hayatın küçük ama mucizevi güzelliklerine bambaşka bir gözle bakmaya başlayacaksınız. Sonunu okuyunca yazarın kalemine bir kez daha hayran kaldım. Yapılan bağlantı muazzamdı. Ares ve Arda hiç unutulmayacak. Belki aramızda da onlar gibilerden vardır.
Keyifli okumalar…