2023 39. kitabı
Sabahattin Ali'nin eşi Aliye hanima ve kizi Filiz hanima yazmis olduğu mektuplar kitap halinde basilmistir. "Etrafın seni sıktığı zaman kitap oku.. Ben şimdiye kadar her şeyden çok kitaplarımı severdim. Bundan sonra her șeyden çok seni seveceğim ve kitapları beraber seveceğiz. Insan muhitin bayağı, manasız, soğuk tesirlerinden kurtulmak istediği zaman yalnız okumak fayda verir. Bana en felaketli günlerimde kitaplarım arkadaş oldu fakat bu yetmiyor. Şiirlerimde de gördün ki, kitaplara rağmen çok ıstırap çektim çünkü candan bir insanım yoktu. Sen benim yarım kalan tarafımı ikmâl edeceksin.' 'Gözlerimi kapadığım zaman senin hayalini görüyorum' diyorsun. Ah Aliye, ben gözlerim açıkken bile hep seni görüyorum"bu sozlerle eşi Aliye hanima olan aşkini anlatmis.Sayfanin diğer yaninda ise mektublarin orjinel fotoğrafinin olmasi cok hoş bir detay. Sabahattin Alinin kendi el yazisini gormus olmak cok guzel bir deneyimdi.
Canım Aliye, Ruhum FilizSabahattin Ali · Yapı Kredi Yayınları · 202031,5bin okunma