Herkese merhaba
Bugün sizlere Zeren moderatörlüğünde okuduğumuz @human.books_ yazarımızın kaleme aldığı @ritimsanat.yayinlari'dan çıkan #yuşabaşlangıç kitabından bahsedeceğim
Eğer ona birşey olursa dünya savunmasız kalırdı. Ailesine geri döneceği konusunda söz vermişti ancak burada ölürse sonsuza kadar yok olurdu
Bu zamana kadar okuduğunuz bütün bilim kurgu kitaplarını bir kenara bırakın çünkü Yuşa ile çok farklı bir evrene yolculuğa çıkıyoruz. İnsanoğlu bilimin ve teknolojinin ışığında yıllardır yapay zekayı oluşturabilmek adına birçok projeye imza atıyor. İnsana benzeyen düşünebilen robotlar yapmak için projeler üretiyoruz, peki ya aslında herşey göründüğünün tam tersi ise.
Aslında bizler birer yapay zeka ürünüysek?
İçinde yaşadığımız dünya bizim bildiğimiz gibi bir yer değilse?
Ailemiz, arkadaşlarımız tanıdığımız herkes, yaşadığımız her olay bir programdan ibaretse ve hiç beklemediğiniz bir anda sevdiğiniz herşeyi geride bırakıp gerçek dünyaya uyan saydınız ne hissedersiniz?
Üstelik bu yeni dünyada yaşamınıza alıştığınız insan formunda değil de bir robot olarak devam ettiğinizi fark etseydiniz ne yapardınız?
Bilim kurgu ve fantastiğin bir arada harmanlandığı boyutlar arası bir yolculuğa çıkmak ister misiniz, eğer cevabınız evet ise o zaman kesinlikle Yuşa ile tanışmanızı tavsiye ederim, çünkü Yuşa başlangıç evreni okuduğum en güzel bilim kurgu kitaplarından biriydi. Kitap ile ilgili hep güzel yorumlar okudum bu yüzden de beklentim oldukça yüksekti ama bu kadar güzel bir kitap beklemiyordum açıkçası, her sayfasında sanki film izliyormuş gibi hissettim ve karakterler gözümün önünde canlandı resmen. Aslında anlatmak istediğim o kadar çok şey var ki ama hepsini buraya sığdırmam mümkün değil ki kendimi tutamayıp bolca da spoiler veririm bu da kitabın bütün heyecanını kaçırır söyleyebileceğim tek şey kitabın sonu çok güzel bir yerde bitti ve bence asıl olaylar bundan sonra başlayacak gibi hissediyorum bu yüzden devam kitabını da Merakla bekliyorum
Emeğinize sağlık yazarım kaleminiz daim olsun inşallah
Yeni yorumlarda görüşünceye kadar kitaplarla ve sevgiyle kalın
#livreperen #okudumbitti #kitapyorumu #keşfet #kitap
YuşaEyüp Savaş · Ritim Sanat Yayınları · 202219 okunma