Merhaba,
"Siz kendinizi biyolojik bir varlık mı sandınız.O zaman bir daha düşünün."
"Hepimiz bir ve sıfırdan ibaretiz."
"Yuşa'nın ruhu ve inancı hiçlikte kayboluyordu o karanlık ve boş olan hiçlikte."
Yuşa,dünyaya gözlerini açtığında kaybeder annesini ve anne karnında ölen ikizini.Annesi Aliye'nin istediği isim olan Yuşa ismini verirler.Yuşa'yı teyzesi ve anneannesi büyütür,babası yanındadır ama acılarından kurtulamamıştır Yuşa ile yaptığı tek şey yatarken ona kitap okumasıydı.
Yuşa aynı mahallede Alp ve Meryem ile büyür çok da güzel arkadaşlıklar kurar.Alp;Malzeme bilimi ve fizik,Meryem; Mimarlık,Yuşa ise Bilgisayar teknolojisi ve programlama bölümünü kazanır,farklı üniversiteye gitseler de birbirlerinden hiç kopmazlar hatta Yuşa ve Meryem evlenir ama Yuşa düğün sabahı babasız kalır,artık ne annesi ne babası vardı hayatında.Kendini işine veren Yuşa yinede kalbindeki boşluğu dolduramamıştı aslında ihtiyacı olan tek şey inanmaktı.Yuşa ve Meryem'in bir kızı oldu Benna adında mutlu huzurlu yaşarken Deprem herşeyi değiştirdi.Meryem ve Yuşa ne olduğunu anlamadan kendilerini bir tren vagonunda buldular ve onları milattan önce 4100 yılı sistemden çıkan Adem karşıladı bildiği herşeyi anlattı.Meryem ve Yuşa kızlarını çok merak etselerde.Meryem kızına gitmek Yuşa ise orada kalıp herşeyi çözmek istiyordu.Meryem tek başına sisteme kızının yanına geri döndü Yuşa ise uzaydaki bir bilim gemisine gitmişti.
Yuşa orada kalarak içinde olduğu evrende herşeyin üstesinden gelebilecekmi?
Yuşa neler yaşayacak sisteme geri dönebilecek mi?
Emine geri döndüğünde nelerle karşılaşacak kızı Benna'yı bulabilecek mi?
Çok farklı bir kitap olan Yuşa Başlangıç ilk sayfalarda biraz karışık gibi gelse de ilerledikçe kaybolup gidiyorsunuz evren ve dünya arasında,farklı ırklar, yaratıklar,savaşlar