Padişah ve İstanbul Hükümeti'nin "Teslimiyetçi Politikası"
Sultan, kendilerine yabancıların çok güçlü olduklarından söz ederek, Meclis'teki konuşmalarını tartarak yapmalarını önerdi. "Bu adamlar," dedi, "her şeyi yapabilirler; bu kadarını yaptıktan sonra durmazlar artık." Mebuslardan birçoğu yurtlarına olan bağlılıklarını belirterek karşı koymayı geliştiler. İçlerindeki biri parmağı ile Boğaz'daki İtilaf filolarını göstererek, "Haşmetmaap," dedi. "Şu sular bu kafirlerin gelebilecekleri en son yerdir. Bundan öteye gidemezler. Anadolu Çelik gibidir. Mücadelesinde başarıya ulaşacak." Padişah onlara bir kere daha dikkatli davranmalarını öğüt verdi. "İsterlerse," dedi. "Yarın Ankara'da olurlar."
Sayfa 252 - Altın Kitaplar Yayınevi·Kitabı okudu
İ.K
Ülkeyi yalnızca Tanrı ve Millet kurtarmış, bazıları öyle söylüyor ya hani. O dönemde Sevr Barış Antlaşması diye adlandırılan, bir Vatanın ve Milletin ölüm fermanı olan "Sevr" karşısında Dönemin İstanbul Hükümeti ve Padişahının Teslimiyetçi Politikasıdır. O dönemde Tanrı ve Millette yoktu zaten değil mi ? :)) Övgülerimiz az kalır lakin, Zeki bir Lider, demek ki Bağımsız Toprak bütünlüğü ve Bağımsız Bir Milletin oluşumunda önemli rol oynamaktadır. -Ne Mutlu Türküm Diyene 🇹🇷 -Mustafa Kemal Atatürk 🙏🏻
peki nasil bu hale geldi koca devlet ? bunu iyi tahlil etmek gerek.