·260 syf.····Okunma: 19 Mart 2023 23:15 Bulantı büyük bir merak ve beklenti içinde aldığım bir kitaptı. Açıkçası kitap beklentimin çok da üstünde çıktı.
Kitabı basitçe açıklamak gerekirse var oluş bilincinin oluşması ile birlikte gelişen sancılı süreçten bahsediyor. Peki bu ne demek. Hayatımızın bir döneminde hepimiz neden var olduğumuzu, bu dünyadaki amacımızın ne olduğunu ya da bize ne olacağını sorgulamışızdır. Bir kısmımız buna bir cevap bulurken bir çoğumuz da büyük bir boşluk içinde sürükleniriz, kafamızda binlerce soru ile kendi başımıza kalırız. Aslında ana karakter de tam olarak bu şekilde, var oluş sancısını tek başına çeken biri olarak ele alınmış. Kitaptaki diğer karakterler ana karakterimizin kendi var oluş bilincini oluşturmasına yardımcı olan karakterler. Amacını sorguladığı bu yolda hayatından geçen herkes ona iyi ya da kötü bir şeyler katıyor ve sonunda karakterimiz her ne kadar benim gözümde tam oturmamış olsa da bir bilince kavuşuyor.
Sorgulayan herkesin en azından bir kere okuması gerektiğini düşünüyorum, okuyacaklara keyifli okumalar diliyorum.