Kibrit Çöpü Mezarlığı | İnceleme (SPOILER ICERIR!)
2023 10. kitabı
Okunma: 23 Mart 2023 00:12
- Sadece düşüncelerim, kitabı okumadan anlamanız zor - Özgür, Death Note'daki Kira'ya dönüşüyor kitapta. Ahirete inanmadığı için dünyada kendi Cehennem evini yaratıyor. Özgür'ün adalet sistemini desteklemesem de ülkenin kendi adalet sistemine bırakmasını istemezdim. Yosun çok güçlü bir karakter olmasına rağmen seride birilerine bağlanmadan yaşayamaz hale gelmesini saçma buldum. Kitapta önemli olan şey, karakterlerin denek olmasıydı ama yeteri kadar detay verilmemiş. Kitabın tamamının 4 karaktere bağlı olması yerine deneklerin her birine değinilmesini isterdim. 12 denekten 3'ü Yosun, Anıl ve Özgür. Peki kalanlara ne oldu? Sonunun okurun hayal gücüne bırakılmış olması güzel olabilirdi eğer düşündürecek bir yerde kesilmiş olsaydı. Muhtemelen Yosun ölmedi, Özgür hapiste (Ömrünün sonuna kadar hapisten çıkamayacağı için intihar edebilir veya hapiste Yosun'un gelmesini beklerken çürür gider.). Anıl'ın Özgür'e karşı duygularının olması/olduğunu sanması saçmaydı, gereksiz buldum. Bir de kitaptaki en beğendiğim şey sanırım Bay K'nin felsefesiydi. Kitap fazla dramatikti, okurken ruhunuz daralıyor. Nitelikli bir kitap değil. 1. kitap hemen hemen (saplantılı) bir aşk hikayesiyken bu kitapta karakter geçmişinin üzerinde durulmuş.Tartışırken süslü cümlelerin kurulması güzeldi. Kitap abartıldığı kadar yok. Karakterleri sevdim ama önermem.
1000k
Kibrit Çöpü MezarlığıBüşra Yılmaz · Epsilon Yayınevi · 20196bin okunma
Yasuo٭
şeyi unuttum ben mi kaçırdım bilmiyorum ama Bay K'nin babasının deneylerde incelettiği konular çocuğunun durumuyla alakasızdı bence öğrense bile bir şeyi değiştirmezdi yani