···Okunma: 07 Şubat 2023 14:50 Gabriel García Márquez bu kitapta, aslında çocukluğunda yaşadığı yerde, yaşanan bir olayı bizlere kendi kalemi ve üslubuyla dile getiriyor. Evet yanlış duymadınız, kitapta anlatılanlar yaşanmışlıklardan alınmış gerçekleri bünyesinde barındırıyor. Aslında roman başından beri işleneceğini ve hiçbir şekilde engel olunamayacağını bildiğimiz bir cinayeti konu ediniyor. Hem de bir namus cinayetini konu ediniyor. Romanı okurken, romanda anlatılanların bu kadar Türk adetlerine uyduğunu görünce aşırı bir şaşkınlık yaşadım. Açıkçası bu eser eğer üzerinde herhangi bir yazarın ismi olmadan okumam için eline verilseydi kuşkusuz Türk bir yazarın kaleminden çıkmış derdim. Demek ki, bu tarz bazı adetler yalnızca bir ülkeye ait değil, bazen birden çok ülkeye ait olabiliyor. Hatta belki de bilmediğimiz evrensel adetler bile vardır kim bilebilir. Bu eseri ilk kez okudum ancak kesinlikle birden çok kez okunabilecek bir eser kendisi. Kesinlikle okumanızı tavsiye ediyorum. Hatta bence siz de kitabı çok seveceksiniz.