Konusu ; Orkun, İstanbul'un beyinleri ve ruhları törpüleyen karmaşasından kaçıp lisans eğitimi için Anadolu'nun sakin bir şehrine gelir. Hayatı, tam da puslu dehlizlere sürüklenecekken kılavuzunu ve onun pusulasını takip etmesiyle yeniden şekillenir. Aşk, ihanet ve dostluk duygularını derinlemesine yaşayan kahraman; zaman zaman hayal ve gerçeklik algısını kaybedecektir.
Yorumum ; 1000Kitap çekilişi sayesinde hem yazarımızla hem de kitabıyla tanışmış oldum. Yazarımızım deneme ve şiir kitapları mevcut ama ben romanı sayesinde kalemiyle tanıştım. Kapağı rengi ve tasarımıyla sizcede yeşilçam havası vermiyor mu neyse gelelim içeriğine kitaptaki gizemi beğendim ben. Ana karakter Orkun ve yolları kesiştiği Faysal, Tomris ve Seyfo dayı bir gizemin ( Kaşgarlı Mahmut'un kayıp kitabı ) peşinden sürükleniyorlar ama gel gelelim karakterlerimizden biri diyim spoi olmaması için isim vermiyorum onun ölümü bana biraz havada kalmış gibi geldi. Onun dışında macera dolu, ihanetle, arkadaşlıkla harmanlaşmış güzel bir kitap okudum. Dili gayet akıcı ve sizi sıkmadan hatta merak ettirerek okutturuyor kendisini. Yazarımızın isim seçimleri alışılmışın dışındaydı ve bu benim hoşuma gitti. Sizde gizem peşinden sürüklenmek isterseniz sizi bu kitabı okumaya davet ediyorum Kitabın okuru bol, yazarımızın kalemi daim olsun Oğuz Yılmaz
Kılavuzun PusulasıOğuz Yılmaz · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık · 2022310 okunma