Puan vermedi·224 syf.····Okunma: 26 Mart 2023 16:40 Tüm dostlarıma kitaplarla güzelleşen vakitler diliyorum.
Kişisel gelişim türünde şimdiye kadar karşıma çıkan kitplardan oldukça farklı bir kitap olduğunu öncelikle belirtmek istiyorum. 'Sen, sen ' diyerek bencillik pofpoflayan bir nevi insanı kendi dünyasında yalnızlığa sevkeden kitaplardan çok farklı. İnsanın bu evrene gelişi, ana rahminde varoluşu ile ölümüne kadar bir yolculuk. Ve bu yolduluk aslında bir labirent döngüseli içerisinde sürüp gitmekte. Yine bu labirent döngüseli insan vücudunda yer alan çaktalar ile de yakından alakalı.
Labirent sekiz yoldan oluşmaktadır. Bu 8 yol hayatın yoludur. Hayatta yaşadığımız her olay labirentin şablonuna tam olarak oturur, her olay 3,2, 1, 4, 7, 6, 5 örüntüsünü takip eder. Yaşadığımız olayları bu şablona oturtarak bu örüntünün hangi aşamasında olduğumuzu saptayabilir ve karşınıza çıkacak bizi bekleyen muhtemelen şeyleri öngörebiliriz. Yaşama girişimiz labirentin ilk örneğidir.
-Ben kimim? Üç kelime ile tanımla.
-Çocukken yapmayı sevdiğim şey?
- Para kazanma derdim olmasa yapmak istediğim meslek?
-Neleri yapmaktan keyif alırım?
-Sevdiğim kitap nedir ve neden seviyorum?
• Sevdiğim film nedir ve neden seviyorum? -Rüyalarımda tekrarlayan veya beni çok etkileyen imgeler nelerdir?
-Kızgın olduğum şeyler nelerdir?
-Nelerden korkarım?
-Beni mutlu eden şeyler nelerdir?
-Hayattan ne istiyorum? Beni neler üzer? Gibi soruları nunaralandırarak bir labirent yolculuğu yapmaya ne dersiniz?
Kişisel gelişimin en büyük ve de ilk aşaması kişinin kendisini her yönüyle doğru bir şekilde tanıması ve kabul etmesidir. Bu hususta anlaşılır anlatımı, örnek sunumları ile rehber bir kitap.
Labirentin insan hayatında bu kadar kıymetli bir ritüel olduğunu bilmiyordum açıkçası.
Kitabın bana katkılarından dolayı yazara ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Sevgili Metanet Oğuz' un okuduğum kıymetli eserlerinden sonra bu kitap benim için değerli bir kazanım ve farkındalık oldu.
Tavsiyemdir