2017 75. kitabı
Okunma: 30 Haziran 2017 03:49
Oz, yazarın önceki kitaplarıyla kıyaslanınca okuyucuların beklentisini karşılamamış gibi görünüyor. Ne var ki gerek anlatımındaki yalınlık gerek kült bir eseri günümüz diliyle yeniden aktarması, hem okurken büyük keyif almamı sağladı (üzüldüğüm yerleri saymazsak tabi), hem de bugüne kadar okumamakla hata ettiğim orjinal Oz'u okuma listeme almama sebep oldu. Hatta daha da öte giderek kitap uyarlaması filmlerden hep uzak durmama rağmen bende Tim Burton çekse de izlesek hissi yarattı. Okurken renkler, karakterler, müzikler film şeridi gibi gözlerimin önünden akıppp geçti. :))
OzAdam Fawer · April Yayıncılık · 20178,2bin okunma
Ilkler konusunda bi bilgim yok beni de aydinlatirsaniz sevinirim. Ama gercekten guzel bi filmdi donemine gore. Şimdi ki teknolojiye oranla cok geride olmasina ragmen bunu umursamayip izlerseniz hosunuza gidebilecek turden bi film. Icerisinde barindirdigi sozler cok derin anlamli
Nemesis
Dürüst olmak gerekirse çok derinlemesine bilgi sahibi değilim ben de ama gerek çekim teknikleri gerekse makyaj yöntemleri açısından döneminin ilk denemelerini gerçekleştirmişler. Sektöre çok hakim olmadığım için çok ayrıntıya giremeyeceğim ama aşağıdaki link vb. bi parça fikir verebilir belki :) filmloverss.com/oz-buyucusu-hak...
Oz'un en eski filmi kesinlikle izlemeye değerdir tavsiye ederim ben de
Nemesis
Filme tvde denk geldiğim oranda aşinalığım var ancak tümüyle izlemişliğim yok malesef. Oz'u okurken hakkında daha da çok fikir sahibi olunca keşke adam gibi izleseymişim dedim. Dönemindeki filmlere göre pek çok ilk barındırıyormuş içinde.