Haziran 2017
Orijinal Ülke:
Amerika Birleşik Devletleri

2018 6. kitabı
Okunma: 21 Ocak 2018 01:01
Adam Fawer bildiğiniz gibi Empati ve Olasılıksız isimli, okuyan herkesi büyüleyen iki romanın yazarı. Bizim caanım Türk okurları da Olasılıksız ve Empati'yi okuyup raflarda Adam Fawer'in yeni kitabını görünce tezgaha balıklama dalıp kitabı almışlar ve oflaya puflaya okumuşlar. Tabii hepsi değil ama kitabı okuyanların çoğu "bu ne be!" demiş. Kim başlattı bilmiyorum ama instagram başta olmak üzere (ki bu sitede de var) bu kitabı gömme kampanyası başlatılmış. Biri çocuk kitabı demiş. Diğeri bu romanı yazara yakıştıramamış. Başka biri yazar bu romanı başkasına yazdırmış diye söyleniyor. Hatta yazar kitabı tuvalette yazmış galiba diyen bir okur bile gördüm. Pardon, okur dedim. Beğenmezler orası ayrı ama bir yazarı aşağılar derecede yorum yapan insanlara okur demek doğru değil sonuçta. Neyse. Bu kitabı gömme kampanyası başlatan güruhun yanında, kitabı savunan bir azınlık var. Ama sadece yazar kitabı çocuklarına yazmış diyorlar. Yaa bitanecik okurlar, yazar kitabı çocuklarıma mı yazdım demiş? Sadece çocuklarına ithaf etmiş. Ölen babasına kitap ithaf eden adamlar o kitabı babaları okusun diye mi yazıyorlar? Madem savunuyorsun, doğru bir bilgiyle savun. Zaten başımıza ne geldiyse doğruyu yanlış savunan insanlardan gelmedi mi? Biraz kitabın içeriğinden bahsedelim: (Sürpriz bozan gibi görünebilir bu paragrafta anlatılanlar ama kitabın tadını kaçıracağını düşünmüyorum. Yinede çok hassas okurlar bu paragrafı okumadan geçebilir.) Teyzesinden sürekli dayak yiyen, 12 yaşında bir kız Dorothy. Onun sıradan hayatını okurken tabii bir sıkılma geliyor ki, bu sadece 30 sayfa sürüyor. 30 sayfa, yani zavallı Dorothy ölene kadar.. Yeşil bir hortum geliyor ve Dorothy gözlerini başka bir dünyada açıyor. Evet, Oz diyarında. Burada cadılar, psikopat minişler, kaplanayılar, ucûbiler ve daha neler
2021 19. kitabı
Bugün tekrar haksızlığa uğradığını düşündüğüm bir kitap için inceleme yazmak istiyorum. Keza kendisini tıpçı kardeşlerin olduğu bir ailedeki tıp kazanamayan kardeş gibi görüyorum. OlasılıksızOlasılıksız ve EmpatiEmpati gibi iki çok güzel kitap sonrası oluşan beklentinin altında kalmış bir kitap. ​Öncelikle, bunu bazen ben de yapsam da, herhangi bir yazarın bir kitabını çok beğenip diğer kitapları için aynı beklentiye girmeyi yanlış buluyorum. Her kitabın ruhu farklıdır. Bir yazarın zirve noktasını temsil eden eserinden sonra gelen her kitap aslında kendi başarısının gölgesinde kalıyor gibi yetişemiyor. Olasılıksız ve Empati sonrası gelen Oz yazarın kendi yarattığı o yüksek çıtaya çarpan bir dalga gibi... Belki Adam Fawer teşekkür kısmında kitabı biraz zoraki bitirdiğini çıtlatırken beklentiyi de düşürmek istemiştir. Ama benve bu durum onu kötü bir kitap yapmaz, sadece farklı bir frekans yapar. Teşekkür kısmını da bize ayırmış bu arada; iki kitabının ülkemizde çok rağbet gördüğünü, bu kitabı Egemen adında bir hayranı sayesinde bitirdiğini falan yazmışç ​Ben bu kitabı 2019’da yani galiba 6. sınıfta okumuştum. Öncesinde Olasılıksız ve Empati’yi okumuştum, abim de Oz’u alınca çok heyecanlanmıştım. Ama arkasındaki yazıyı okuduktan sonra demiştim ki tamam elif bu kitabın konusu ve işledikleri apayrı şeyler olacak, olasılıksız gibi bir şey bekleme. (olasılıksızı çok sevdiğimi söylemiş miydim? çok severim çok severim oaaaaaaa) ​Oz Büyücüsü kitabını çoğunuz biliyorsunuzdur diye tahmin ediyorum. Bilmeyenler için kısaca anlatayım: Kansaslı Dorothy’nin hayatı çok sıkıcıdır. Bir gün bir hortum çıkar ve Dorothy ve köpeği Toto ile birlikte bulunduğu kulübe uçmaya başlar. Dorothy en başta korksa da bir şey olmadığını görünce yatağa gidip uyur. Pıt diye bir düşüşle uyanır. Yanlışlıkla Kötü Kraliçe’yi
2021 2. kitabı
Adam Fawer, hayatımda gördüğüm en iyi yazarlardan. Olasılıksız ve empati okurken bitiyor diye üzüldüğüm iki kitaptı ama onları takip eden 3. Kitap yani Oz hiçte öyle olmamıştı. Fazlasıyla belirgin bir şekilde aceleyle yazılmış, birbirini takip takip eden aynı olaylar ve derinleşemeyen öykü, tam bir hayal kırıklığıydı. Ama şunu kesinlikle unutmayın bu kitabı hayal kırıklığına dönüştüren şey bunda önce yazmış olduğu kitaplarının mükemmelliğiydi. O iki kitaptan sonra bunun olmasının tam bir hüsran olduğunu düşündüm. Bu yüzden size tavsiyem, zirvede olan iki kitap okuduktan sonra, bu ortalama kitap çok dip gibi gelebilir. Benim naçizane önerim, eğer bu kitabı okumayı düşünüyorsanız, önce bunu okuyup yazarın diğer kitaplarını okumanız olur.
Puan vermedi
Aklını kalbini duyularını karıştırıcak bir dünyayla karşı karşıyasın . Bu diyarda gündüzler karanlık turuncu, Güneş siyah,geceler bembeyaz. Hatırladığın herşey artık çok daha güzel korkunç acımasız
2023 17. kitabı
Fantastik yeni bir yer. Kötülerin siyah ile bağdaştırıldığı iyilerin beyaz ile bağdaştırıldığı dünyamızın tam tersi olarak burada kötüler beyaz iyiler siyah ile bağdaştırılıyor. Suların kaynaması için ısı yeterli değil su damlalarını ikna etmemiz gerekiyor. Haşhaşları sakın koklamayın. Yeni bir evren. Çok güzel akıcı bir kitaptı.
2018 105. kitabı
Okunma: 11 Eylül 2018 22:12
Keşke bu kitap yazarın ilk kitabı olsaydı da Olasılıksız ve Empati' yi bundan sonra yazsaydı. Ya da keşke Adam Fawer bu kitabı hiç yazmamış olsaydı.. Ne içerik ne anlatım kitapta elle tutulur hiç bir şey bulamadım hayal kırıklığından başka.. Yine de ısrarla devam ettim " asıl kitap bi yerlerde mutlaka başlayacak" diye.. Büyülü ormanlar, beyaz gecedeki siyah yıldızlar, Cadılar, ilginç olmaya çalışılmış ama başarılamamış karakterlerle bildiğimiz çocuk macerası tarzında ama çocukların hayal gücü için bile sakıncalı ve gereksiz.. Fikir edinmek açısından okuyacak olanlara tavsiyem, zaman kaybını göze alın ve benim gibi büyük bir beklentiyle kitaba başlamayın..
Haksızlık! Kesinlikle okunmalı!
·384 syf.·
2018 6. kitabı
Neden bu kitaba bu kadar ön yargıyla yaklaşıldı anlayamadım? Çocuk kitabı sanılmış. Kitabı gömmüş herkes. Kızın teki yazmış, " Empati ve Olasılıksız'a uyarak aldım, ancak çocuğuma okutabileceğim bir kitap bu! Yarıda bıraktım, Adam Fawer'a yakışmadı. " E bacım sen keşke önce kitabı bitirseydin, ne o öyle önsözü okuyup kapamak? Gayet harika bir kitaptı, konusu özgündü, başka hiçbir yerde rastlayamacağınız kadar emsalsiz, bir o kadar tanıdık gelen bir hikayeydi. Tanıdık gelmesinin tek sebebi, kendinizden bir şeyler bulduğunuzu hissedebileceğiniz bir kitap olması. Kesinlikle okunması gerek! Böyle bir kurgu öyle her yerde bulunmaz, her kitapta karşınıza çıkmaz! Ha bu arada, lütfen hakkını vererek okuyun çünkü yarıda bırakılacak bir kitap değil. Hayal gücümü bu kitap sayesinde daha da genişlettiği için, Adam Fawer'a sonsuz teşekkürler. Rüya gibi bir kitaptı.
2021 14. kitabı
Empati ve Olasılıksız kitaplarını okuyan bir okur rafta Oz 'u gördüğünde onu asla görmezden gelemez. Kitap "beni al oku" diye bağırır, en azından ben o sesi duyarak alıp okudum . Oz yazarın üçüncü kitabı, ilk iki kitabı gibi beyin yakan Bi kurguya sahip olmasa da kitaptaki gizem kitabı sıkıcılıktan kurtarıyor ve akıcı hale getiriyor. Ama şunu söylemeliyim ki çok realistseniz bu kitap size çok saçma gelebilir "bu ne be" diyebilirsiniz :) Ama kendinizi akışa bırakırsanız karakterlerin hepsi kendi içinde çok anlamlı ve gizemli neyin nerden çıkacağı hiç belli olmuyor. Dorothy adında küçük bir kızın kendini kurtarmak adına çıktığı serüveni ve bu yolda kendisine eşlik eden garip arkadaşlarını göreceksiniz . Karakterleri tanımaya başladığınızda neden garip dediğimi daha iyi anlarsınız. Acaba karakterlerden hangisi size daha yakın gelecek merak etmiyor da değilim :) İyi okumalar
OZ GEZEGENİNDE BİR MİLENA
2021 6. kitabı
Okunma: 25 Mart 2021 16:30
Dorothy Gale, Kansas'ta yaşayan on iki yaşındaki küçük bir kızdır. Anne ve babasını trafik kazasında kaybetmiştir ve kendisini hiç sevmeyen Em teyzesi ve onun ailesi ile çiftlikte yaşamaktadır. En yakın dostu ise Toto adını verdiği köpeğidir. Em teyzesi Dorothy'i hiç sevmemekle birlikte, sık sık dövmekte ve kırbaçla cezalandırmaktadır. Dorothy'nin Toto dışında tek bir arkadaşı vardır: Seymour. Seymour, dilsiz bir çocuktur fakat aslında çok zekidir. Aslında konuşabilse de küçüklüğünde ancak kelime dağarcığını yeterince genişlettiğinde konuşmaya karar vermiştir fakat kelime dağarcığı şimdiye kadar konuşmak için asla yeterince zengin olmamıştır onun için. Olaylar, bir sabah Dorothy ahırda uyandığında Jack adında hemen hemen kendiyle yaşıt görünen bir çocukla tanışmasıyla başlar. Jack Kansas'a bir akrabasını ziyarete gelmiştir. Dorothy ile konuşmaya başlar ve gayet iyi anlaşırlar. Dorothy Jack'e çiftliği gezdirmeyi teklif eder ve olanlar olur. Jack yanlışlıkla balta ile Dorothy'i boğazından yaralar. Dorothy uyandığında kendini yalnızca başında dikilen Toto ile bir başına bulur. Kendine geldiğinde boynunda sadece kırmızı bir iz olduğunu fark eder. Çevresine bakıldığında ise korkunç bir hortumun yaklaşmakta olduğunu görür. Hemen bir kulübeye sığınır. Dorothy, hortumun şiddetiyle ağaç gibi sallanan kulübenin içindeyken, garip bir şeyler olduğunu farkeder. Garip hissediyordur, sanki tüm evren ve zaman yassılaşmakta gibidir. Bir süre sonra her şey düzelir ve kulübe eski haline döndüğünde gürültüyle yere çarpar. Hortum dinmiştir. Dışarı çıkan Dorothy, kendini küçük mavi yaratıkların arasında bulur. Sonradan Minişistan adlı paralel bir evrende olduğunu öğrenir. Kulübe yere çarptığında Dorothy yanlışlıkla kötü bir cadı olan Doğu'nun Hain Cadısı'nı ezmiştir ve bu cadıdan eziyet
Oz..
2026 6. kitabı
Okunma: 05 Şubat 2026 15:43
Kısaca Oz.. Kansas'lı Dorothy.. Annesini babasını kaybettikten sonra Em teyzesiyle yaşayan ve izlediğimiz o Oz Büyücüsü film tadında güzel bir hikaye.. Dorothy, Em teyzesiyle birlikte Kansas'ta yaşamaktadır.. Dorothy bir fırtına sonucunda sığındığı kulübeyle başka bir dünyaya adım atar. Burası Oz'dur ve burada dünyada geçerli olan tüm düzen ve kurallar tepetaklaktır. Dorothy'nin ise bu dünyada oldukça özel bir görevi vardır ve bunu başarmak için uzun bir maceraya atılmak zorundadır. Dorothy.. Teneke çocuk Jak.. Jak'in baltası Lucy.. Korkuluk Seemore.. Korkusuz korkak aslan Liberace.. Ve Dorothy'nin köpeği Toto.. Değişik fantastik bir hikaye.. Oz büyücüsüyle benzer bir hikaye.. Oz.. Sevenlere iyi keyifli okumalar dilerim..

Adam FawerYazar · 6 kitap
İlk romanı Olasılıksız, onsekiz dile çevrilmiş ve en iyi ilk roman dalında 2006 International Thriller Writers Ödülünü kazanmıştır. 2008 Nisan ayında da ikinci kitabı olan Empati çıkmıştır. Empati, 2008 yılında Almanca, Japonca ve Türkçe yayımlanmıştır. Fawer, Pennsylvania Üniversitesi'nde lisans ve lisansüstü derecelerini tamamlamıştır. Stanford Graduate School of Business'da MBA'ini yapmıştır. Kariyeri esnasında Fawer; Sony Music, J.P. Morgan ve son olarak da About.com gibi türlü şirketler için çalışmıştır. Fawer, hayat arkadaşı ve oğullarıyla New York'ta yaşamaktadır.