Puan vermedi·208 syf.····Okunma: 27 Mart 2023 07:15 Şahsım adıma söylemek gerekirse kişisel gelişim kitaplarını pek sevmem. Yazanlara, okuyanlara elbette ki saygım sonsuz fakat okuyucuyu içine çekmeyen ve kalıplaşmış önerilerde bulunan dilleri, hepsinin birbirine benzemesi bendeki okuma hevesine pek katkıda bulunduğunu söyleyemem ama bu kitap daha önce gördüğüm ve okumaya çalışıp bıraktığım kitaplardan çok farklı, ilgimi çeken ve iyi ki de okumuşum dediğim bir kitap oldu. Çünkü kalıplaşmış durum cümleleri kullanmak yerine, yaşanılan bireysel tecrübeler aktarılmış üstelik bize mutluluğun ve huzurun formülünün yine dönüp dolaşıp kendi içimizde olduğunu ve başka yerlerde aramaktansa bunu bulmak için çabalamamız gerektiğini ifade ediyor. İkigai; yani hayatı yaşanabilir kılmak için bulacağımız mutluluk amacımız. Mutluluk kalıcı değil, geçici bir duygudur. Asıl mutluluk ise o anda hissettiğimiz duygular bütünüdür. İkigaimizin peşinde koştuğumuz bir yaşamımız olsun. Çok severek okudum, tavsiye ederim.