Belladonna Kitap Yorumu
2023 7. kitabı
Okunma: 27 Mart 2023 13:32
Belladonna uzun zamandır okuduğum en akıcı kitaplardan biri olarak benden 3.5 üzerinden 4 yıldızı kaptı. Gelin detaylara birlikte bakalım! Öncelikle selamlar! Belladonna'nın konusunu az çok hepimiz biliyoruz çünkü Türkiye'de de harika bir ekiple Türkçeye çevrildiği için birçoğunuzun raflarını süslüyor. Gelin, ben size kendi düşüncelerimden hızlıca bahsedeyim! 1- Kitap çok akıcı. Resmen "Göz açıp kapayıncaya kadar 50 sayfa okumuşum," diyerek okudum kitabı 2- Dili ağır değil, betimlemeler yorucu değil 3- Gotik bir kitap ve bence gotik temalar gayet güzel işlenmiş. Gizem havası okura güzel yansıtılmış 4- Kitapta Signa'nın hem kendisiyle hem de yanına taşındığı insanlarla ilgili gizemleri çözmesini ve bu sırada başından geçen olayları okuyoruz. Ayrıca Ölüm'le tanışıyoruz 5- Kitapta bence karakter gelişimi biraz yavaştı ama bir serinin ilk kitabı olduğu göz önüne alınırsa bence anlayışlı karşılanabilir bir durum 6- Kitabı tek cümleyle özetle deseniz, Karanlık Kitaplık serisinden kısa bir öykünün alınıp içine biraz romantizm eklenmiş ve uzun bir hikayeye dönüştürülmüş hali diyebilirim. Kötü bir eleştiri olarak söylemiyorum bu arada gotik ve gizemli yanını sevdim. Ancak işin içine biraz romantizm girdiği için o hava hafiflemiş diyebilirim 7- Sonu merak ettirecek bir noktada bitti ve ikinci kitabını da okumak isterim yalan yok ama en sevdiğim kitaplar listesine girdi diyemem Genel hatlarıyla gizemli bir havası olan, güzel ama ağır betimlemelerin olmadığı, okuru bağlayan ve akıcı bir kitap. Klişe noktalar var ama konu olarak bence klişe değil ve sonunda okuru şaşırtıyor! Kitapta ölüm teması ve hayaletler var ama rahatsız edici bir cinsellik yok, bilginize. Benden bu kadar! Çokça sevgiler
Kitap Yorumu
BelladonnaAdalyn Grace · Little, Brown for Young Readers · 01,180 okunma