"Temelinde, o daima otistik olacaktı.
2023 9. kitabı
Okunma: 26 Mart 2023 00:09
İnsanlar buna bozukluk diyordu ama öyle hissetirmiyordu. Ona göre bu sadece olduğu şeydi." (S. 343) Aşkın Formülü / 10/9☆ Alıntıdan anlaşıldığı gibi kızımız Stella "otistik" ve daha da ilginçi erkek karakterimiz bir "escort". Evet yanlış duymadınız! 《Ben seni evlenme niyetinde olmadığın kızları öyle öpesin diye mi yetiştirdim.》(S.149) Ah be Mé aslında oğlunun ne yaptığı hakkında hiç bir fikrin yok. :) Bu kombinasyondan nasıl bir hikaye çıkar demeyin çünkü çok tatlı çok samimi sıcacık bir hikâye okumaya hazır olun. Stella otistik olduğu için ilişkiler konusunda kötü olduğunu düşünüp bir eskort yani Michael'i tutuyor. Burada kötü olduğunu düşünüyor dedim çünkü hiç de öyle değil. Stella akıllı, başarılı ve matematiğe aşık biri. Ama yoluna onu anlamayan, özgüvenini kıran yanlış kişiler çıkmış. Bu noktada Michael, ona bütün yaşadıklarını unutturacak kadar anlayış ve sevgi gösteriyor. Aslında farklılıklarının kötü ya da Stella'nın tabiriyle "bozuk" olmadığını ve aslında özel ve benzersiz olduğunu gösteriyor. 《Son zamanlarda en sevdiğim bulmacam sensin.》 (S.194) Michael & Stella ikilisini çok sevdim. Bütün roman boyunca uğradıkları değişimi; Özellikle Stella'nın önce onu o yapan her şeyi değiştirmeye çalışmaktan, olduğu kişiyi kabullenmeyi ve kimse için değişmek zorunda olmadığını anlaması muhteşemdi. Michael'in da babasına benzediği takıntısını aşmasını ve kendisinin bir birey olduğunu anlamasını çok sevdim. Ama kabul ediyorum; Michael'in baba sorunu bir yere kadar iyiydi ve romanın gidişatına yön veriyordu ama gereksiz uzatıldı. Bir yerde bitmeliydi sona kadar taşınmamalıydı. Haliyle SONDAKİ ayrılık sahneside olmamıştı. Bütün roman boyunca son sahne hariç hiç bir tartışmanın uzun sürmemesini duyduğumuz sevgi biraz yara almış oldu. Stella'nın babasına ayrı bir parantez açmak istiyorum. Var olan koşullar düşünüldüğünde nasıl ki Michael'in olduğu kişi olmasını sağlayan kişi hayatında otistik bir kuzen olmasıysa, babasının da aynı süreçler düşünüldüğünde daha anlayışlı biri olmasını beklerdim ama nerde. Philips ve annesine girmek dahi istemiyorum. AMA yakışıklı, dövmeli kuzen Quan'ın romana kattığı lezzeti unutmayalım. KISACA; Ben çok sevdim. Bu kadar hassas bir konu ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi. Vaktiniz varsa ve benzeri az işlenmiş bir konu ve sıcacık bir aşk okumak isterseniz mutlaka tavsiye ederim.♡ XOXO
Aşkın FormülüHelen Hoang · Epsilon Yayınları · 20231,279 okunma