Puan vermedi·304 syf.··Beğendi
· "Kendini arayan birine yolu direkt tarif ederseniz çıkmaz sokağı olursunuz. Doğruyu gösteren kişi ayna misalidir, ona yakın giden onda kırıklarını görür. Her adımda kişinin sağı solu ve önü arkası değişir. Hakikat Allah'ın mutlak mülküdür. Onu elimizde tutmak ne haddimize... Bize olanak sunar, imkan verir, şartlar oluşturur, yeni bir görüş sahası verir, bilgiyle hayat kurar ama an gelir ki, bağışladığı her şeyi tersyüz ederek yine gayb alemine çekilir; çünkü bizim elimizdeki sihirli değnek değildir hakikat. Bundan dolayıdır ki Rabbimizin kelamı dışında her söz su götürür."
Halid Faris ve Lamia yıllar önce anne ve babasını kaybetmiş iki kardeş. İkiside Yıldız Teknik Üniversitesi Fizik Kimya Bölümünü bitirmiş, birlikte ülke ülke gezip insanlara yardım etmektedir. Bir gün Asya Hanım'la yolları kesişen Lamia onu evine alır. Asya Hanım ailesini kaybetmiştir. Halid Faris ne kadar uygun görmese de Lamia Asya Hanım'ın ailesini bulmasına yardım etmek ister. Birlikte İstanbul'a giderler. Asya Hanım'ın oğlu Mahir'i bulurlar. Uluslararası üne sahip Mah Creativ şirketinin sahibi Mahir gördüğü rüyadan sonra İstanbul'dan Mekke'ye kutsal topraklara giderek esaretinden kurtulmaya çalışır. Bu içsel yolculuğunda bir çok karakter ona eşlik eder. Hatta yazarımızın ilk iki kitabındaki karakterler de vardır. Bakalım Mahir esaretten hürriyete ulaşabilecek mi?
Felsefenin ve tasavvufun iç içe olduğu, ayrıca gerçek ve rüyanın birlikte anlatıldığı, farklı anlatımıyla yazarımız akıllarda ve gönüllerde yer edecek bir kitap yazmış. Sizde Mahir'in bu yolculuğunda ona eşlik etmek isterseniz Daka kitabı sizleri bekler. Ben felsefe ve tasavvufu seven biri olarak severek okudum.
"Biz, Allah'ın var ettiği yerde varız, yok ettiği yerde yokuz ve bu her an durmadan devam eden tek değişmez gerçeğimizdir.!"