2023 7. kitabı
Her Sait Faik okuyuşumda içime bir neşe doluyor. Zira yaşamın, yaşamanın keyfini bu denli yansıtan veyahut alelade bir durumdan hüzünlü bir hikayeyi bu kadar temiz çıkartan bir yazar pek tabi insana mutluluk veriyor. Hiç İstanbul'a gitmedim mesela, hikayede adı geçen semtlerin hiçbirini bilmem fakat Yüksek Kaldırımı öyle güzel anlatıyor ki sanki gediklisi ve hatta sakiniymiş gibi mutlu oluyorum. Öte yandan hayata, insanlara karşı yaklaşımında bir anlayış, iyi niyet var fakat aynı zamanda da saf olmak istemiyor. Bir dilenciyi anlatıyor, yüreği yanıyor insanın, anlıyor halinden garibanın ama bi anda öyle bir çark ediyor ki hikaye dilenci gariban değil, kurnazın önde gideni çıkıyor:) Yüzümden eksilmeyen bir gülümseme ile okudum. Deniz havası aldım, İstanbul'da dolaştım, menekşeler kokladım. Kısacası hayatı gören ve aynı zamanda yazmanın ne demek olduğunu da öğreten değerli bir hikayecinin bir kez daha hayranı oldum. Biçim yönünden pek bilgili olmasam da okuyucu olarak müthiş bir öykü kitabı diyebilirim.
Lüzumsuz AdamSait Faik Abasıyanık · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 201710,4bin okunma