!!SPOILER İÇERİR!!
2023 6. kitabı
Okunma: 26 Şubat 2023 22:01
Açıkçası ilk bölümü okurken kitap çok yavan geldi. Adamın üstünkörü yazılmış duyguları, kendini sürekli haklı görmesi, her şeyi hep kendiyle ilgili sanması, insanlardan tiksinmesi, adamın kız dışında beyninde hiçbir düşünce olmaması midemi bulandırdı. Cümleler de çok basitti. Ancak ikinci bölümle birlikte yazarla tanıştık. Kızın yaratıcılığı, hayatı sevmesi, insanları önemsemesi( kendini kaçıran hasta biriyle bile empati kuracak kadar), ailesi, GP'yi düşünmesi, yalnızlıktan delireceği anlar.... Kendini Clegg'den üstün görmesi, ve bunun kendini beğenmişlik olduğunu düşünüp özeleştiri yaptığı yerler... Çok beğendim. Hepsi çok duru cümlelerdi. Hiçbir aracı olmaksızın kızın beyninden direkt bana ulaşıyor gibiydi. Onun hayatta kalma isteğine kalbimi bıraktım. Üçüncü bölümle Clegg'in iğrenç hastalıklı zihniyetini anladık. Asla yardım çağırmayacak, "sevdiği" ile ölemeyecek( ki bunu planlarken kendini aklıyordu) kadar korkaktı. Kız öldüğü gibi önce kendini acındırıp sonra da anında başka bir kızı takip etmeye, koleksiyonunun yeni parçası için planlar yapmaya başlamıştı bile. Ve bu son bölümde ciddi anlamda içim ürperdi.
2023 Okuma Raporları
KoleksiyoncuJohn Fowles · Ayrıntı Yayınları · 202410,9bin okunma