2017 2. kitabı
Okunma: 30 Haziran 2017 00:00
Şu aralar okumayı düşündüğüm bir kitap değildi meraktan ilk sayfasini açıp okumamla kendimi kitabin ortalarında buldum resmen. Kitap kendini hizli okuttu. Kızın yaşadıkları trajedik olaylarin hissi iyi aktarılmıştı. Bu, kitabın beni kendine çektiği taraf oldu. Ancak orta kısımları ve sonrası çok sıktı. Bunalttı. Olaylar bi ilerliyemedi! Yarım bırakmayı çok istedim. Ancak bu kadar okuyup bırakmayı da gönlüm razı gelmedi. İşkence çeke çeke ve birazda sabır göstererek kitabı bitirdim. Neyse ki yazarın dili basit ve akıcı olunca hızlı bitti. Sonunda "Bu muydu ?" dedim. Kitaptan çok farklı şeyler beklediğim içindi belki de bu hayalkirikliğimin sebebi. Duyguları aktarmada hissettirmede iyi de olsa eksik bir şeyler vardı tam bir bütünlük oluşmadı kafamda. Karakterlerlede alakalı olabilir belki de Seri 3 kitap olduğu gerçeği korkutucu bence. Seriyi okuyan okurlara şu soruyu sormak isterim. "Gerçekten devam etmeliyi miyim? Beni farklı şeyler bekliyor mu?" Gizemli bir havayla akılda cevaplanmamış sorularla son bulmuştu. Galiba yanlış bi zaman diliminde okudum, bilemiyorum. Kitabı çok sevende var sevmeyende. Kitapları olumsuz yorumlamayı sevmem. Kitap demek emek demek, çaba demek bunları göz ardı edemem. Ama yinede bende oluşturduğu duygu ve düşünceleri yazamadan edemedim :) Merak uyandırıcı bir başlangıçtan »» sıradanlaşan olaylar bütünüyle biten bir kitap.
Tut ElimiRebecca Donovan · Parodi Yayınları · 2018933 okunma