Ahlaksızlık
Kitap insanların bazı zor şartlar altında ne kadar kötüleşebileceğini anlatmakla birlikte bana kalırsa çok ahlaksızca ve hoş olmayan şeyleri çok normal bir üslupla da anlatıyor. Hiç beğenmedim. Ödediğim paraya da okuduğum zamana da acıdım açıkçası. Çok beğenilen bir kitap biliyorum ama benim şahsi düşüncem bu içerikte bir kitabın okunmaması gerektiği yönünde. Herkesin fikrine saygım var ancak benim fikrim bu yönde. Ben yarım bıraktım. Tamamlamayı da düşünmüyorum.
KörlükJosé Saramago · Kırmızı Kedi Yayınları · 2022131,8bin okunma
Gerçekten ben de beğenmedim bitirmek için zorluyorum kendimi ama yazarın bazı şeyleri normalmiş gibi anlatmasını insanın sinirini bozuyor.Özellikle 3.cü koğuştaki erkeklerin kadın istedikten sonra yaşanılanları yada doktorun karısını aldatması.Çok sinir oldum
Elif Akkaya Koç
O yüzden yarım bıraktım. Birinin daha aynı fikirde olduğunu bilmek güzel. Fahrenheit 451 gibi hayvan çiftliği gibi güzel distopyalar da var. Fareler ve insanlar gibi şahane romanlar da. İnsanların ne kadar kötü olabileceği, koşulların insanları ne hale getirebileceği farklı şekillerde de anlatılabilir.