Puan vermedi·825 syf.····Okunma: 10 Nisan 2023 01:16 Merhaba :) ‘Karanlık Sanatlar serisi’ birinci kitap yorumu ile geldim. Yazarın ‘Ölümcül Oyuncaklar’ serisini bilmeyen yoktur sanırım. Hatta ‘Kemikler şehiri’ kitabı film olmuştu. Bende izlemiştim. Seriyi okumadım ama filmi izlediğim için ortama az çok hakim olarak okudum kitabı. Kitapta o seride ki karakterlere de değiniyor. ‘Ölümcül oyuncaklar’ serisini okumadıysanız filmini mutlaka izleyin derim. ‘Gölge avcıları’ adı altında dizisi var. Zaten Ölümcül oyuncaklar ve karanlık sanatlar Gölge avcılarını konu alıyor ama anladığım kadarıyla yazarın tüm serilerinin temeli bu. Gölge avcıları yani :)
Kitap başlarda sıkıcı geldi ama olaylar başlayınca keyifle okudum ama şöyle de bir sorun var, olay akışı yavaş. Filmde de bunu görmüştüm o yüzden çok sorun etmedim ben. Çoklu bakış açısı ile yazılmış. Ama en çok Emma’nın gözünden okuyoruz olayları.
Bu evrende vampirler, kurtadamlar, iblisler, periler ve gölge avcıları var. Düzeni koruyanlar gibi düşünün. Normal insanları koruyorlar yani.
Emma bir gölge avcısıdır. Yıllar önce anne ve babası öldürülmüş ama bunun sorumlusu bulunamamış suç savaş dönemin de olduğu için savaşta öldükleri söylenmiştir. Fakat Emma buna asla inanmadı. Ve bir gün tekrar seri cinayetler başlamış Emma’ya anne ve babasının katilini bulma umudu vermiştir. Tüm bu işlenen cinayetlerin tek bir ortak noktası, gardiyan adı verilen kişinin isteği üzerine işlenmesidir. Emma ve julian bu cinayetleri çözerken, hem yanlış insanlara güvenecekler, tanıdıklarını sandıkları kişilerin ise gerçek yüzelerini göreceklerdir. İkili hem aşkları, hem inançları, hemde doğru olarak inandıkları ne varsa, sınanacaklardır.