2023 14. kitabı
Okunma: 12 Nisan 2023 17:52
Yazarla tanışmam Küçük Yuvarlak Taşlar kitabıyla oldu. Bir çok duygunun bir arada yaşandığı bir eser. Hayal kırıklıkları, yarım kalmışlıklar, aşk sanılan duygunun sadece sevilmeyi arzulamaktan ibaret olması, daha bir çok his… Bunca duygu ve olayları kısacık bir kitaba sığdırmak bir başarı olsa gerek değil mi? Eser, üç ayrı hikayeden oluşmakta. Nergis’in, Elif’in ve Mehmet’in hikayeleri. Hikayede bir ailenin parçalanmasını anlatıyor gibi gözükse de, her bireyin kendi içinde yaşadıkları hesaplaşmaların, pişmanlıkların yer aldığını görüyoruz. Herkes direkt olarak üç ana karakterden bahsetmeye başlasa da ben Gülsüm’den bahsetmek istiyorum. Gülsüm çok iyi bir dost, kendi hayatında ne kadar olumsuzluklar yaşamış olsa da daima sevdiklerinin yanında olmuş bir insan. Hikayede kendimi bulduğum tek karakter diyebilirim. Gelelim ana karakterlere: Nergis, bir anda tanıştığı bir adamla kısa bir süre içinde evlenir ve Elif adında çocukları olur. Kendisi henüz anne olmaya ve yeni hayat düzenine alışamaz. Alışamadığı bu hayat düzeninden ani bir kararla vazgeçer. Bu vazgeçiş hikayeden diğer karakterlerin hayatında da değişikliğe sebep olur. Mehmet, eşini ve kızını çok seven ancak biten evliliği nedeniyle savrulan yaralı bir baba diyebiliriz. Elif, Nergis ve Mehmet’in kızı. Anne eksikliğini derinden hisseden hatta Nergis gibi anneliğe hazır olmayan bir karakter. Herkesin kendinden birer parça bulabileceği bu güzel eseri sizlerin de okumasını dilerim. İyi okumalar. Küçük Yuvarlak Taşlar Melisa Kesmez
Küçük Yuvarlak TaşlarMelisa Kesmez · İletişim Yayınları · 20226,6bin okunma