2023 4. kitabı
Okunma: 05 Nisan 2023 18:34
İlk başta Kafka’nın edebi dilinden yola çıkarak pek bir şey anlamam/kendime bir şey çıkaramam diyordum, ki aylarca rafta bekletmemin sebebiydi bu, ama önyargılı davrandığımı anladım okurken. Herkesin kendine bir şey çıkarabileceğini düşünüyorum bu kitaptan. Hatta bence öyle bir şey ki, hangi yaşta olursak olalım dönüp kendimize hatırlatmamız gerekenlerle dolu bir eser. Hayatın her köşesine dair birçok düşüncesi var kitabın içinde. Ben de içinde bulunduğum koşullar açısından baktığımda kendime küpe yapmam gereken birkaç şey okuyunca, oldukça şaşırdım ve etkilendim (her ne kadar bu tarz kitaplar, aforizmalar, bana bayağı gelse de). Kafka’nın o bulutlu “aura”sı ve karamsarlığı aslında ne çok farkındalık katmış kendisine. Bize de neler kattığını bilebilseydi daha iyi hisseder miydi acaba? Neredeyse iki ay adam akıllı kitap okuyamamış ve bu duruma son vermek istemişken, çerezlik bir kitap seçmek istedim ve öyle elime aldım aslında Aforizmalar’ı. Kitap bitirmenin yaşattığı tatmini ve tekrar düzenime geri dönebilirim motivesini alabilmekti amacım, öyle de oldu. Birkaç dakika içinde okunabilecek bir kitap. Tavsiye ederim. İyi okumalar. Aforizmalar Franz Kafka
İnceleme
AforizmalarFranz Kafka · Martı Yayınları · 202134,4bin okunma