V.

@Vildank_
NEDEN SİMYACI
2023 4. kitabı
BU KİTABI OKUMA MERAKIM ŞU ŞEKİLDE GELİŞTİ: Hepimizin bildiği gibi lise yıllarında derse öğrendiğimiz bilgilerden ötürü Simyacıların ölümsüzlük iksirini bulma yolunda hep bir arayış içerisinde olmalarıdır. "Arayış" hayatımızı anlamlı kılan, merakımızı kamçılayan ve hayal kurmamızı kast etmiyor mu sizce de? Tam da bunun için okumaya karar verdim. KİTABIN İÇERİĞİNDEN BAHSEDECEK OLURSAK: Karakter adı: Santiago Kendisi İspanyol Çobandır ve gördüğü rüya nedeni ile ömrünü hazine aramaya adamak istemiştir ve hep bu amaç doğrultusunda hayal kurmuştur. Peki bu rüya nedir? Gencin Mısır Piramitlerine olan yolculuğu ve bu sırada hazineyi bulacağı ümididir. Böylelikle kişisel menkibesini tamamlayacağı arzusudur. Santiago her gün koyunlara bakıp basit çobanlık yapmaktansa Hayatının daha fazla amacı olduğunu ve hazineyi keşfetmesi gerektiğini anlayacak ve karşısına çıkan yaşlı adam, çingene kadın, Kral, Bılluriye Sahibi, Ingiliz ve Simyacı onun bu amacına ulaşması için birer parçadırlar ve Santiagoya bu konuda dersler vermektedirler. PEKİ BU KITAPTAN NELER ÖĞRENDİM? . Ne kadar zor görünse de hayallerimizden vazgeçmememiz gerekir. .Sevgiyi hissetmeliyiz ama bunu başarınıza ulaşmamızın önünde bir engel olarak görmemeliyiz. .Başarıya giden yolun başarısızlık korkusunu yenmekle sağlıklı yürünebileceğini Sürükleyici, merak uyandıran, ufkumuzu genişleten ve daha nice duygulara yelken açan bu kitabı okumak gerekir derim.
Edebiyat & Roman
SimyacıPaulo Coelho · Can Yayınları · 2024246,9bin okunma