İslam coğrafyasının hastalığı, ilimsizlik.
2023 81. kitabı
Okunma: 16 Nisan 2023 19:12
Sevgili okurlar, eğer bu kitabı okumak istiyorsanız kitap başlangıç düzeyinde yazılmış bir eserdir. Farabi'nin daha önce hiç bir eserini okumadıysanız mutlaka bu kitabını alıp okumalısınız zira dili oldukça sade ve anlaşılır. Yine de bu sadeliği yüzünden bir takım eleştirilere maruz kalmış. Farabi'nin dediği gibi "insan ilmi aramakla mükelleftir. ilmi bulmak, onu öğrenmek ve onu anlatmak zorundadır." Eğer Farabi hakkında tüm bilgileri bu kitaptan edineceğinizi düşünüyorsanız ne yazık ki bu pek mümkün değil. Özetle sevgili okurlar, ilim, paketlenmiş bir şekilde ne yazık ki servis edilmiyor. Neyse geçelim kitap yorumuna. Açıkçası elinize aldığınızda bir günde bitecek bir kitap. Özellikle kitapta sadece Farabi'ye değil de Aristo ve Platon gibi filozoflara da yer verilmesi hoşuma gitmedi değil. Çünkü Farabi'ye neden ikinci öğretmen denildiğini bu fizolofların düşüncelerine yakın olmasına ithafen yazılmış. Yani buradan anlıyoruz ki ezbere bir bilgi ile ikinci öğretmendir nokta koyup bitirmemiş neden öyle olduğunu kitapta anlatmış. Sadece şikayetçi olduğum bir konu var. Kitapta gereksiz yere fazladan sayfa sayısı kullanılmış. Yani özetle kitabın yüzde ellisi boş sayfalar ile dolu. Şahsen biz okurlar için her sayfa altın değerindeyken bu zulmü kitaba yaptıkları için bir puan kırıyorum ve 10 üzerinden 9 puan veriyorum.
Felsefe
Farabi - Var mısın ki Yok Olmaktan Korkuyorsun?Mesud Topal · Destek Yayınları · 20209,3bin okunma