···Okunma: 15 Mart 2023 17:54 Açlığı gidermenin, yemek bulmanın elbette ki birçok yolu vardır ama prensipleri olan biri bu yolların kaçını değerlendirebilir? Açlığa karşı kişinin midesine sunacağı bir şey yoksa geriye bir tek prensiplerini yemek kalır.
Açlık'ta bizi, yazar olmak isteyen gazete ve dergilere, günlerce uğraştığı yazıları göndererek üç beş kuruş kazanıp karnını doyurmaya çalışan, genç bir delikanlı ağırlıyor. Çarkın çok hızlı döndüğü yapılan işlerde adelet ve ahlak aranmadığı bu çağda elde edeceği her kuruşu hakkı ile kazanmak isteyen baş karekterimiz, her geçen gün artan açlığıyla prensiplerini sorgulamaya başlıyor. Bedenin temel gereksinimlerinin zihnin ahlaksal kurallarına savaş açmasıyla oluşan bu ikiriliği anlatamaya çalışan roman, otobiyografik izler de taşıyor.
Açlığı, sadece yemeğe indirgersek çoğumuzun yaşadığı; bulduğunda ise tek lokmayla mideye indireceği anlama duyulan açlığa, haksızlık etmiş oluruz.... Her alanda, her anlamda açlık duyan, her insanın kendisinden bir şeyler bulacağını düşündüğüm esnek ve anlamlı bir kitap. Keyifli okumalar.