Bilim kurgu alanında yazılmış en iyi kitaplardan biri kuşkusuz. Yalnız kalmaya yüz tutmasının sebebini seriye devam ederken bu kitaba gelince anladım. Ama yine de Hain'li döngüsünü baştan yazarın kendi öneri sırasıyla okumanızı öneririm. Gezegenlerin ufak da olsa bağlantılarını gördüğünüzde heyecanlanacağınızı tahmin ediyorum.
Yerdeniz (6 Kitap Tek Cilt) serisiyle de karşılaşmadıysanız eğer bu başlıkta onu da eklemek istedim. Bu seriyle de tanışmanızı çok isterim.
Kitabın kendisine gelecek olursak, tüm yeteneğini sergilediği inanılmaz detaylarla kurulmuş biri diğeri olmadan var olamayan iki gezegeni göreceksiniz. Okuru arada bırakacak iki gezegen. Biri alışılmış diğeri hayalini kurduğumuz. Bir yanda özgürlük diğer yanda sınıf ayrımı, bir yanda kaynak yetersizliği diğer yanda bolluk. Aklımızı karıştıran acaba hangisi diye düşündüğümüz ütopya ve distopya karışımı olan biri diğerinin Ay'ı olan ama hangi taraftan bakarsan o tarafa göre karar verebileceğin iki mekanizma.
Kendi ütopyanıza karar verin. Zira yazarın da çok sevdiğim sözüdür: ütopyalar güzeldir.