2023 47. kitabı
Okunma: 18 Nisan 2023 15:52
TÜBİTAK yayınlarından basımı olan, kurgudan fersah fersah uzak bilim kitabı #körsaatçi ; "Kelimer bizim hizmetkarlarımızdırlar, efendilerimiz değil" diyen Richard Dawkins in bu eşsiz eseri ne yazık ki yasaklı kitaplara katıldı ve basımı durduruldu. ( detayını Tolga Kıray sayfasından inceleyebilirsiniz ) Dünyanın, dolayısıyla da üzerinde yaşayan canlıların varoluş süreçleri, fikir fikiri doğurur misali tartışmaların en alevlisi en içinden çıkılmazı olmuştur, olacaktırda. #richarddawkins ; bilimin gerçekliğini gösteren örneklerle desteklenmiş, bilimle hiç ilgisi olmayan insanlarında anlayacağı yalınlıkta akıcı bir anlatımla doğayı ve parçası olan canlıların ilk varoluş ve etkenlerini, kademe kademe basitten mükemmelliğe erişimindeki evrimleri 'GEN BENCİLDİR' i üzerine basa basa bir kez daha yinelemiş. Evrenin bir parçası olan canlının nasıl var olduğu, karmaşık yapı düzeneği anlatımı uzun bir süre etkisinden çıkamayacağım muhteşemlikte. Bir canlının hayat akışındaki eylemleri diğer canlılara etkileri ve gelişim dönemlerini nasıl şekillendirdiğini, doğadaki ekolojik dengelerin uyumu, Gen ve DNA karmaşıklığından sıyrılıp mükemmelliğe erişimindeki evrimleri yani doğanın genleri irdelenmesi yapıtaşlarını oluşturan her bir zerresinin amacını öğrenmek için eşsiz bir okuma oldu. Charles Darwin'in evrim teorisi ile tezat oluşturan, Yaratılışçılar'ın canlıların birbirinden türemediği değişik zamanlarda ayrı ayrı yaratıldıkları ve değişimin söz konusu olamayacağı tartışmaların yanı sıra; Michael Behe, canlıların evrim sonucu oluşamayacak kadar komplike organizmalar ve organlar olduğunu iddia ediyor. Başta Richard Dawkins olmak üzere evrimciler Behe'nin iddiasının yalnış olduğunu gösterdiler. Varoluş ve sonrasındaki gelişmelere paralel olarak, bazı topluluklar gizliden gizliye dünya genelinde dini ya da fen bilimi, kendi savunucusu olduğu teorileri eğitim alanlarında müfredat adı altında dayatmaya çalışadursun. Evrimin oluşturamayacağı iddia edilen, komplike mikroorganizmaların ve gözün ilkel canlılardan beri aşama aşama evrim sonucu nasıl geliştiğini birde Mikrobiyolog Richard Dawkins 'ten dinleyelim. Dawkins 'in Ateist olması #körsaatçi kitabındaki gerçekliği örtmesine sebep olmamalı... Evrimsel teorilere ilgi duyanlar için kesinlikle doğru kitap. Türü severlere tavsiyemdir okuyun okutturun.
Bilim Teknoloji Mühendistlik
Kör SaatçiRichard Dawkins · Kuzey Yayınları · 20211,447 okunma