JOHN STEİNBECK & CENNETİN DOĞUSU
2023 27. kitabı
Okunma: 16 Nisan 2023 23:46
Timşel... Hükmedebilirsin.... İnsan içindeki iyiye ve kötüye hükmedebilir mi? iyi ya da kötü biri olarak mı doğarız? Yoksa iyilik ve kötülük bir seçim midir? Bizi şartlar mı iyi ya da kötü yapar? İyilik nedir? Kötülük nedir? Selam arkadaşlar muazzam bir eser okudum muazzam. John Steinback'i fareler ve insanlar eserinden hepimiz biliyoruz. Kısa ve etkili bir eserden sonra bu uzun ve etkisi daha büyük eserini okuduktan sonra dedim ki neden bu kadar geç kaldım, sayfa sayısından dolayı korktuğum birçok eser için aynı pişmanlığı yaşamısımdır. Yazar, "Bugüne kadar yazdıklarım, bu kitap için bir hazırlık niteliğindeydi.” Demiş ve hakkını vermiş. İliklerime kadar kült bir eser okudum. Eser, Hamilton ve Trask ailelerinin kuşaklar boyunca süren yaşam hikayesi üzerine kurulu. Bu ailelerde iyiliği, kötülüğü, erdemi, ahlakı, Habil ve Kabil'in hikayesinden esinlenilmiş olarak gerçekçi bir şekilde okuyoruz. Charles...adam...aron...cal...lee... abra... samuel...ve cathy... Yukarıdaki her karakter farklı hayatlar yaşıyor gibi görünse de aslında bir noktada birbirlerinden çok da farklı olmadığını görüyoruz. Cathy küçük yaşlardan beri içinde var olan kötülüğe esir olmuş bir karakter olarak çıkıyor karşımıza. Adam kocası, Aron ve cal ise onun çocukları... annelerinin kanını taşıyor olmaları onları da kötü yapar mı? Kitap hakkında ne yazarsam yazayım spoiler olacak bu yüzden daha fazla irdelemeyeceğim. Yazar eserinde habil ile kabil'in hikayesinden esinlenmiş. İyi ve kötü. Her bir karakterin capcanlı olduğu, aşkın, ihanetin, kötülüğün bu denli gerçek anlatıldığı bu eser bana biraz da dostoyevski'nin Karamazov kardeşlerini de anımsattı. Mutlaka ama mutlaka okunması gereken eserlerden bir tanesi. Herkese tavsiye ediyorum kitapla kalın sevgiler.. #cennetindoğusu #johnsteinbeck #kitap #kitapönerisi #kitapyorumu #bookstagram #books #keşfetteyiz #kesfet #booklover
Cennetin DoğusuJohn Steinbeck · Sel Yayıncılık · 201711,5bin okunma
2.195 Gösterim
emeğinize sağlık.iki kez okuduğum bir kitaptı. sevdiğim kitapların başka okuyucular tarafından da beğenilmesi nedense çok hoşuma gidiyor her zaman;)