···Okunma: 23 Nisan 2023 13:20 Esselamünaleyküm gardaşlarım/sevgili okurlar,
Kitap hakkında söz etmeden önce yakındığım bir durum var; alıntıları beğenenlerin %90-95i okumuyor, çok faydalı bir kitap ve özellikle herkes istifade etsin istiyorum fakat alıntıların okunmaması cidden üzüyor. Bu kitap için alıntıları okuyanlardan Allah bin kere razı olsunn.
Gelelim kitaba ^^
Müslüman kardeşlerim, okumanız gerek..
Namaz için en güzel rehber olabilir. Belki okuyan kişi her yönden doğru kılıyordur fakat bilmediği bir hata yüzünden namazı namaz değildir. O kadar ayrıntılı kii, temellendirmesini özellikle beğendim
Kur'an daki tüm secde ayetlerinin (kronolojik) açıklamasından, Peygamber efendimizin (s.a.v) namaz kılışından, sahabelerin namaz kılışına ve alimlerin namaz için söylediklerine kadar bahsedilmiş.
Gazalî, İhyâu ulûmi’d-dîn,
Abdülkadir Geylanî,
Mevlanâ, Mesnevî,
İmam Rabbanî, Mektubât,
Dehlevî, Huccetullahi’l-bâliğa,
Bediuzzaman, Resailü’n-nûr,
Nedvî, el-Erkânu’l-erbaa.
Alimlerin yukarıdaki önemli eserlerinden namaz için söyledikleri özetlenmiş.
Sindire sindire okunmalı ve de sadece okumak ile bir şey değişmez okunan kısım her seferinde uygulanmalı da , herkes bilir fakat fiile döken farkını belli eder.
"Ne yazık ki, namaz kılan çok, ama hakikisi yok!" ( pdf okuduğum için sayfa sayısı belli değil)
Namazı dosdoğru kılmamız için bu kadar güzel, kur'anı rehber edinmiş, her taraftan önemli bilgilerin ve hayatların toplanmış olduğu bu muazzam eser/ rehber neden okunmasın?
Üstelik ağır bir dili de yok daha ne olsun? bence vakit kaybetmeden okunmalı.
Bir şeylere zamanımız, fırsatımız varken gerçekleştirmek gerek çünkü 'zaman' kavramı da geçici:))
Şiddetle okunmasını istediğim eserlerden.
Kitabı bulamayanlar bana dm den yazabilir, yardımcı olacağım inşâAllah.
"Eğer Allah hiç aklına gelmediği halde, ona saygı ifade eden fiilleri yapan bir insan bunlarla onu yüceltmiş olsa, önündeki bir putu ya da duvarı da yüceltmiş olabilir. Çünkü hangisini yücelttiğinden gafil haldedir."
Alıntısını da ekleyeyim :)
Selametle kalın.