Puan vermedi·432 syf.····Okunma: 24 Nisan 2023 00:00 Kya’nın şarkı söylediği yer’i beğenen çok beğeniyor, beğenmeyen ise yerin dibine sokuyor. ben kitabın edebi açıdan doyurucu bir kitap olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. kolay okunan, benim kendi içinde “plaj kitabı” olarak tanımladığım kitaplardan biri. birlikte sürükleyici ve güzel birkaç gün yaşadık. ama aldığınız hazzın “mantık sorgulamamakla” doğru orantılı olduğunu söylemem gerek. akla mantığa yatmayan şeyler az değil, zaten beğenmeyenlerin temel eleştirisi de bu. fakat diyorsanız ki hem merak edeyim, hem hırslanayım hem de sıcacık duygularla sarsın sarmalasın; o zaman doğru kitaptasınız.
buna ek olarak ben hep “iğrenç” ve ürkütücü bir yer olarak bildiğimiz bataklık kavramının aslında büyüleyici bir doğa parçası olduğunu okumaktan ekstra keyif aldım. kitabın içine girip “meşe gölgeli çimenlik” gibi yerler arasında dolaşmayı, sazlıklar arasında kayıkla süzülmeyi hayal ettim. kya’nın evine, sahiline, kayığını bağladığı kütüğe gidip oturmak istedim. north caroline marshes olarak webde aratırsanız gerçekten de eşsiz bir coğrafya olduğunu görebilirsiniz.