Puan vermedi·160 syf.··Beğendi
···Okunma: 27 Nisan 2023 12:07 Açıkta kısacık olmasına rağmen insanı tesiri altına alan güçlü bir eser. Şiddetin ve istismarın soğuk ve kirli yüzünü görmüş ve kaçan bir çocuk, zorbalığa teslim olmuş adsız bir ülke. Çocuk ve ülkenin adı verilmemiş çünkü isimler değişiyor ama yaşananlar dünyanın her yerinde ortak sadece biçim değiştiriyor maalesef. Bilmediğimiz bir zaman ,kuraklığa mahkum olmuş bir ülke. Kahya'dan kaçan çocuk,onları atlattıktan sonra ıssız bir düzlükte sağ kalmaya çalışmaktadır. Yolu yaşlı bir çobanla kesişir. Oradan oraya savrularak yaşam mücadelesi veren çocuğun yaralarına Çoban merhem olur. Kötülükten başka bir şey görmemiş çocuk merhamet ile belki ilk kez karşılaşır. Hem kaçışı hem kuraklık ile verdikleri büyük mücadeleyi okuyoruz . Anlattığı şey farklı olmakla birlikte eserdeki kuraklığı ve ıssızlığı Yan Lianke'nin Günler Aylar Yıllar kitabına benzettim. İkisinde de susuzluğu, açlığı ve mücadeleyi iliklerime kadar hissettim. Eserde bazı şeyleri önceden sezsem de bu ona olan ilgimi azaltmadı. Çünkü anlatım çok güçlüydü. Bazen bir film izler gibi okudum bunda yazarın ayni zamanda senarist olmasının da etkisi var sanırım. İnsanların zalimliğini, yönetenlerin zorbalığını, doğanın çetinliğini anlatan çok başarılı bir ilk kitap. Çok beğendim.