·224 syf.····Okunma: 28 Nisan 2023 16:55 SENDEN İBARET
Kitabın arasında kurutulmuş kiraz çiçekleri gibi hayatlar var. Buruk, narin, anı ve özlem dolu. Yine de sapasağlam.
Bugün sizlere hayatın acı gerçeklerini, gözyaşlarıyla hamuruna kazımış bir kitabın yorumuyla geldim.
Senden İbaret, insanoğlunun hatalarını gözler önüne sererken, aile, anne baba olmak gibi birçok toplumsal kavramı hırs, iyilik, pişmanlık ve sevginin benliğinde pişiriyor. Hüzünlü, içten ama aşk dolu bir eseri gözler önüne seriyor.
Gökalp ve Nefise'nin hikayesi Adana'da başlayıp İstanbul'da son bulurken her sayfada acıyı derinden hissediyor ve Nefise'nin güzel kirpiklerini ne zaman açacağını beklerken umudu, Selin ve Doktor Kerem arasındaki çekimi, Meltem'in hüznünü, Ozan'ın hırslarını, Metin'in özlemini ve minik Çağrı'nın çığlıklarını duyumsuyorsunuz.
Güçlü kadın portrelerinin çizildiği her kitap benim için velinimet niteliğinde ama bu kitap Aslı Abla'nın kalemiyle ilk kez tanışmama vesile olduğu için çok daha fazla kalbime dokundu.
Kitabın konusuna gelirsek...
Mimarlık bölümünden mezun olsa da geçmişteki aşkını karmaşık sebeplerden ötürü yüzüstü bırakmak zorunda kalan Nefise, bir butikte çalışmaya başlıyor. Geçmişten çıkagelen sevdiği adamın damatlığını ise bizzat giydirmek zorunda kalıyor. Derin acıların beşiğinde şekillenen birçok anı, kitabın sayfalarına gömülürken bizlere de bu olayın giz perdesini aralayıp hissetmek düşüyor.
Karakterlerimizin acı dolu derin aşkını "latilokumum" kelimesinde, bazen kıskanç gözlerin ardında, bazen Gökalp'in ıslığında, bazen bir hastane koridorunda bazen de bir babanın gözünden deneyimliyoruz. Her anının eşiğinde, olaya daha da yaklaşırken buruk bir tebessüm oluşuyor yüzünüzde.
Toplumun birçok yarasına parmak basan bir kitabı, kiraz çiçekleri kadar masum bir aşkta ve gözyaşlarında hissetmek isterseniz mutlaka okuyun derim.
"Başkası için parmağına takacağı halka, Gökalp için evliliğin simgesi olacaktı; Nefise için ise boynuna geçen ilmek."
#sendenibaret #parolayayınları